29 entry daha
  • türk futbolunun son zamanlarda en çok oyuncu çıkardığı avrupa'ya en çok oyuncu gönderdiği mevki.

    çağlar söyüncü - 26 - leicester city - 28 milyon euro
    merih demiral - 24 - atalanta - 24 milyon euro
    ozan kabak - 22 - hoffenheim - 10 milyon euro
    kaan ayhan - 27 - us sassuolo - 5 milyon euro
    koray günter - 27 - hellas verona - 5 milyon euro
    ahmetcan kaplan - 19 - afc ajax - 5 milyon euro
    cenk özkaçar - 22 - valencia cf - 2 milyon euro
    mert çetin- 25 - us lecce - 1.70 milyon euro
    ravil tagir - 19 - kvc westerlo - 1.60 milyon euro
    serdar saatçi - 19 - sc braga - 1.50 milyon euro

    ligimizden de serdar aziz, abdulkerim bardakçı, tayyip talha sanuç ve geçen sezon le havre'den ligimize dönen ertuğrul ersoy gibi isimleri de katabiliriz bu listeye.

    guardiola sonrası modern futbola geçişten itibaren stoperin oyun içindeki görevi çok fazla arttı. önceden stoperden tek beklenen savunma yapması ve rakibin hücum oyuncularını engellemesiydi. artık öyle değil. stoperden öncelikli olarak geriden oyun kurması, takımını atağa çıkartması bekleniyor. takımın olgunlaşan ataklarının ilk halkası stoperler oluyo.

    böylelikle takımlar stoper alırken artık öncelikli olarak ayaklarına bakıyor. eski zaman stoperleri genelde kazma, adam biçen tipler olurdu. yeni nesil stoperlerin büyük çoğunluğu tekniği yüksek isimler. bu sayede ozan kabak, kaan ayhan gibi isimler bu özellikleriyle +1 avantajlı oluyor.

    her ayağı iyi olan stoper de olamıyor maalesef. savunma anlamında agresiflik, sertlik, hamle çabukluğu da halen daha günümüzde önemli özellikler. merih demiral bu sayede italya'da sezonda +30 maça çıkabiliyor.

    ek olarak stoper dediğiniz bir yerde lider olmalı. kaptan olmasa bile takımını kaptanlık edebilmeli. tıpkı çağlar söyüncü gibi...

    umarız bu sene transfer olan cenk, serdar, ahmetcan ve ravil'de uzun yıllar avrupa'da ülkemizi gururlandırırlar.

    bunlara ek olarak altyapı segmentlerinde de yetenekli stoperler çıkarmaya devam ediyoruz. emin bayram, emrecan uzunhan, arif kocaman gibi isimlerde bunlara örnek...
hesabın var mı? giriş yap