7 entry daha
  • 1960'lardan beri piyasadadir seyyal taner. sanirim 60'larin ortasinda, lise sonrasi gittigi ispanya'da sinema kariyerine baslamis. oradan hollywood'a da gecmis, fakat kisa surede geri donmustur. turkiye'ye dondukten sonra pek cok avantur filmde boy gostermistir uzun yillar boyunca. degisik, marjinal gorunusu yuzunden hep kotu, sirret kadin rolleri yakistirilmistir kendisine. seks filmlerinde de gozuktugu sehir efsaneleri arasindadir.
    muzikle de 70'lerde ilgilenmeye baslamis kendisi. bir ara mogollar'in canli performanslarinda dansci olarak da gozukmus. ilk buyuk hiti, 1976'da cikardigi son verdim kalbimin isine. 70'ler sonu ve 80'ler boyunca trt'de en cok gorunen popculardan biri idi. sanirim filmlerinin etkisinde kalmistik, hep 'manyak kadin' diye bakardik hatuna. hafizam beni yaniltmiyorsa, mfo'culer daha henuz ele gune karsi ile patlamadan once, seyyal taner'in arkasinda, gitar calip vokal yapiyorlardi. ele gune karsi'da aslinda seyyal taner icin yapilmis, fakat kendisi bir tv programinda giydigi salda arapca tekbir yazdigi icin trt'nin boykotuna ugramis, trt'de cikmayan albumlerin gumledigi bir donem oldugu icin, seyyal sarkiyi mfo'nun soylemesine izin vermis ve tarih yazilmistir bir nevi.. anne tarafindan urfali bir aga ailesine mensup olan seyyal'in, marjinalligi yuzunden, bu aile tarafindan reddedildigi, urfa'ya girisinin yasaklandigi da 80'lerde dost meclislerinde donen rivayetlerden biriydi..
    91'de alladi pulladi ve 93'de geliyorum(?) adli albumleri cikardiktan sonra, sarkiciligi biraktigini saniyordum ama donmus tekrar aldigim duyumlara gore.
129 entry daha
hesabın var mı? giriş yap