6 entry daha
  • 2008 itibariyle sosyal bilimler alanlarında london school of economics ve tahminen oxbridge'den sonra 4. sırada yer almış güzide ingiliz üniversitesidir. ingiltere'nin (dolayısıyla belki de avrupa'nın) en güzel kampüsüne sahiptir. içinde standart bir kampüsün üstüne geniş bir orman, göl, kuğu martı börtü böcek bulunur.

    vorvik değil vorik olarak okunur. bu ingilizler garip insanlar, aradaki w'nun günahı neydi de attılar bilemiyoruz. ancak türkiye'de vorik deyince insanlar garip garip bakmakta, sonra durumu çakınca "aaa vorvik mii?" demektedir. güzel ülkemizde halk arasında oxbridge harici, iş çevresinde bile lse harici (imperial'ı bile bilmeyen mallar çoktur, evet) hiçbir okul tanınmadığından mezunlarının hak ettiği önünde ceket iliklime hareketini görememe sendromuyla karşılaşabileceği güzide bir eğitim kurumudur. diğer tepe üniversitelerden bir farkı da oldukça genç, yani 20. yüzyılda kurulmuş olmasıdır.

    london school of economics kadar olmasa da, her ingiliz üniversitesi gibi eşşek hayvan çüş oha zordur. (bu bağlamda, nispeten dandik okulları alıp "y" eklenmiş halini zaten kafadan geçiyorum, iv league'le bile kıyaslanmamalıdır bu güzide okullar.)

    (bkz: sürekli yükseliyor efendim durduramıyoruz)
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap