11 entry daha
  • rpg tarafi mukemmel kotarilmi$ super ayrintili fakat onun di$indaki her konuda dungeon siege engine'ini tarafindan ezilmi$ bir oyun. dungeon siege'i once oynami$ olanlar cok buyuk hayal kirikliklari ya$ayacaklar..

    - 3d engine super ama dungeon siege kadar iyi degil. mekanlar $ehirler falan ozenilmemi$ sallanmi$.. ayrica mekanda mekana giderken "loading arena" gormek, dungeon siege gibi oyunun sonuna kadar hic bir $ey yuklemeden gidebilenler icin uzucu..

    - sava$ taktikleri geli$tirmek cok zor.. henchman'ime "abi geri dur bu bocek oldurecek seni daha once 4 kere yukledigim save'i tekrar yukletme" diyememek insani kasim kasim kasiyor.. dungeon siege'deki hayvani formasyon, preset weapon configuration gibi olaylar bunda mevcut degil.. adama "yahu olecen kendini heal et" bile diyemiyorum "hakkini helal et" diyebiliyorum..

    - adamlarin diyaloglarin sadece ilk paragrafini okuyup sonra birden seslerinin kaybolmasi can sikici.. hic konu$turmasalarmi$ daha iyiymi$..

    - magarada her kesi temizledigim bir yerde "fi$ir fi$ir", "niaaarggh", "heeelp mee" gibi laflar duyup da hic bir $ey yapamiyor olmak asap bozucu.. ambiyans verelim diye random sound play ettirmi$ler gerilim yaratalim derken maymuna cevirmi$ler.. dungeon siege'de sadece me$ale alevi sesinin duyuldugu sessiz kuytu ko$eleri aradim..

    - $ehir gibi mekanlarda da surekli doomsayer'in "let the force flow through you!" ayarinda ayni repligi infinite loop'ta tekrarlamasi oyunda havaya girmeyi tamamen engellemi$..

    - single player'da plot sacma sapan, ne yapacaginizi bilmeden oraya buraya daliyorsunuz. kar$iniza cikan monster'larin difficulty setting'leri dengesiz.. 1500 tane zombie'yi 1 dakikada oldurdukten sonra bir tane spider icin 3 saat kasiyorsunuz.

    - bir de dungeon dola$irken random olarak bir orkestral cymbal patlayiveriyor.. "allah! noldu!" diye panik oluyorsunuz ama ortada kimsecikler yok.. boyle random patlamalarla sessiz olmasi gereken dungeon'da gerilim degil fakat "amina soktugumun oyunu" diye sinirle dola$iyorsunuz.

    - oyunun athlon xp cpu'larla problemi var yarida ciddi $ekilde kitleniyor ve hard disk corruption'a sebebiyet verebiliyor. via driver'larini falan uninstall ettim yemedi.

    - oyunda cok ilerlemedim ama eger 150. level'a geldiginde koca fighter adam hala "dur senin bir acigini yakalayayim tam koltuk altina saplayacam o anda kilici ama dur bekle" ayarinda dovu$uyorsa dovu$ animasyonlari da super sacma diyebilirim.

    - henchman'in kendi ba$ina hareket etmesi mantikli olmu$ derken olunce temple'a teleport olmasi oyunun gerilimini iyice du$urmu$. "iyi sen olursen temple'da bekle ben gelirim" diyebiliyorsunuz. tav$an boku gibi rpg olmu$.

    - bir de oyun save/load ederken $oyle bir tip okudum: "normal difficulty setting assumes that you hired an henchman. if you're playing only it will be hard to beat the game".. bu ne lan.. belli bir ko$ul du$unulerek difficulty mi ayarlanir. nasil rpg bu. nasil ortam..

    - her magazada -ki allahin rahibi bile zirh falan satiyor uygun fiyata- ayni ekipmanlari gormek de can sikici.

    - journal'i okumak cok zor karman corman.

    - neticede 3 cd'den 1 saat bekleyip 4gb'lik bir oyun yukledigime degmedi. olmami$. maceradan maceraya atilamadim. (bkz: macerayi seven adam)
64 entry daha
hesabın var mı? giriş yap