• evet yanlış okumadınız ey ahali. rusya bize ural petrolünü 38 dolardan sattığını açıklamış. merakımdan soruyorum: hani şu brent petrole sürekli zam geldiğinde pompaya yansıtan pompacılar acaba şu durumda ne tür bir açıklama yapacaklar?

    bu arada halkın çoğunluğu petrolün variline 80 dolar ödediğimizi düşünüyor ve dolayısıyla halk şuan ki akar yakit fiyatlarıni kanıksamış vaziyette ama rusya'dan aldığımız petrol fiyatına göre benzinin piyasa fiyatı şimdikinin yarısından bi tik yukarda olmak zorunda.
    şu da var ki türkiye ucuz petrolden kaynaklı ciddi bir maliyet düşürüyor ve rusyadan ithal edilen petrol miktarı günlük tüketimin yarısına (%51,7) tekabül ediyor. ucuz petrolün fiyatlara bir an önce yansıması gerekmektedir. benim hesabıma göre benzinin şu şartlardaki adil piyasa fiyatı litre basina 13 lira olmalıdır.

    kaynak

    yandaş medyanın internet sitesindeki yorumlarda bile bu haber yorumcular arasında ayyukaya neden olmuş vaziyette.

    kaynak

    şu haberden sonra acilen pompada yüzde 30'a yakin indirim bekliyorum. aksi takdirde gene birileri zengin olurken, bizler halk olarak agir maliyetler altinda ezilmekle kalacagiz.

    edit: turkiye'nin gunluk petrol tuketimin yarisi rusya'dan karsilaniyor. oran cok ciddi. kimse bkunda boncuk aramiyor boncuk beyinli arkadasim.

    edit 2: turkiye'nin ekim 2022 yili ulkerelere gore yakit ithalat raporu eklenmistir (epdk raporu ekleyen yazar arkadasa tesekkurler). rusya yuzde 51,72 ile bariz bir farkla ilk sirada görsel
78 entry daha
hesabın var mı? giriş yap