6 entry daha
  • tünel kalıp bir sitede oturuyorum. site 4 blok halinde. her blok 8 katlı ve her katta 2 daire var. 7.7 büyüklüğündeki depremi maraş'ta bu dairemizde yaşadık. ev resmen çalkalandı, bunu kelimelerle ifade etmem çok zor. çünkü kabusu yaşadık. ve çok uzun sürdü. hatta beş dakika sonraki depremi de evde geçirdik. ben kesin ev bu sarsıntıyla yıkılacak dedim hatta. çünkü öyle böyle bir sarsıntı değildi. fakat çok şükür sapasağlam ayakta kaldı.

    hatta şöyle söyleyeyim, oturma odamızda 2 büyük kitaplığımız var. içinde bir sürü kitap var ve kitaplıklar duvara sabit değil. belki inanmayacaksınız ama kitaplıklar devrilmediği gibi içinden tek bir kitap düşmemiş. kuşumun sehpası devrilmemiş. sadece sehpanın üzerinde duran bir bardak yere devrilmiş. sehpanın üzerinde bilgisayarım vardı. o da devrilmemiş. mutfak dolaplarından herhangi bir şey fırlamamış. evin içinde ilk belirlemelere göre herhangi bir çatlak yok. apartman içinde yer yer boya dökülmeleri olmuş ama çatlak yok. tüm bunların tünel kalıptan kaynaklı olduğunu biliyorum çünkü 2009 yılında evi aldığımızda bu tünel kalıbın depreme dayanıklı olduğunu söylemişlerdi.

    tabii şu da var, sitenin bulunduğu temel de sağlamdı, dağa yakınız.
    tünel kalıbın dezavantajı ise ses yalıtımının olmaması. üst komşunun gürültüsünü ciddi anlamda duyabiliyorsunuz. ama inanın şu an bunu hiç umursayamıyorum. o ev sapasağlam kaldı ve bizi korudu ya, gerisi boş.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap