4 entry daha
  • online depolama ve yedekleme hizmeti sunan site

    biri ucretsiz 2gb digeri aylik 10 ya da yillik 100 dolar ucretli, 50 gb kapasiteli olmak uzere iki paketi bulunan dosya yedekleme hizmeti. windows, mac, linux ortamlarinda calisabilen bir programi mevcut olan dropbox bilgisayarinizda belirlediginiz bir klasorde bulunan bir dosyayi diger bilgisayarlariniza ve kendi sunucularinda size ayrilan alana arka planda sessiz bir bicimde kopyalar. bu yedeklemenin en guzel tarafi ise ornegin 10 mb lik bir belgenin yalnizca bir kelimesini degistirince tum dosyayi tekrar yuklemek yerine sadece dosyanin degisen kismini yukleyerek yedeklemeyi olabilecek en verimli sekle getiriyor.

    dropbox'in bir baska ozelligi ise bir defa yedeklediginiz dosyayi yanlislikla silseniz ya da uzerinde sonradan vazgectiginiz bir degisiklik yapsaniz dahi dosyanin orijinaline ve degistirilmis surumlerine tekrar ulasabilirsiniz.

    http://www.getdropbox.com/ adresinden ulasilabilen sitede herkesle paylasacaginiz dosyalari koyabileceginiz public klasoru ile yalnizca istediginiz kisilerle paylasabileceginiz shared klasoru olusturup, shared klasorunde bulunan dosyalar uzerinde arkadaslarinizla birlikte degisikilik yapabilirsiniz.
633 entry daha
hesabın var mı? giriş yap