4 entry daha
  • iki sinir bozucu kiz kardesin hikayesi..

    --- spoiler ---

    islevsiz aile kurumuna islev kazandirma calismasi.. gorduk ki, amerikan bagimsizlari "aile" meselesini iyice somurmeye basladilar.. filmi begenmedim. cunku her sey cok yapay geldi bana. bay cingilbort ve ailesi tadinda bir familyanin hikayesi var.. "aslinda cok aciliyiz, gardasimizi kaybettik, ühühhühühü, unutamiyoruz bu travmatik durumu ama ne de olsa biz bir aileyiz" meselesi artik etkisini yitirdi. noam baumbach'in margot at the wedding'inden hemen sonra, azili kiz kardeslerin dugunde bir araya gelme meselesini jonathan demme neden cekti cok merak ediyorum..

    ha bu hareketli kamera olayi ise, artik neredeyse tum bagimsiz filmlerin tutunacak dali haline geldi.. bir de filmde acayip bir oryantalistlik var bence.. bu ud ya da dugune gelen sambaci kizlar, hint muzikleri, hint kiyafetleri.. insanin hayirdir, ne alaka diyesi geliyor.. american beauty yapti, noah baumbach'in iki tane kol gibi** filmi var amerikan ailesini ele alan. sen simdi yeni bir sey anlatmadan neden boyle film bir yaparsin ki?

    bir de dugunde "bakin, ne kadar da egleniyoruz" havasi oyle yapmacikti ki.. o babayla damadin bulasik yikama tantanasi, dugunde atilan gobekler, handycam'in goruntusune gecmeler.. "rachel rachel rachel sidney sidney sidney" diye bagiran insanlar... yeminlen turk kina gecelerine bu saatten sonra daha sempatiyle bakmaya basladim.

    dugunde gobek atan damadin kiz kardesinin gobek atarken goguslerini gosterme cabasi da gozlerden kacmiyor tabii..

    --- spoiler ---
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap