81 entry daha
  • çizgiromanı okumadan yorum yazanlardanım. film güzeldi. nixon'ın 1980'lerde halen başkan olduğu varsayımını görür görmez ilgimi çekti ve sonuna kadar izletti. bir defa keyifli, sahnelerin kurgusu 300'deki gibi tablo güzelliğinde ve bu defa adam ırkçı yaklaşımını kör gözüm parmağına biçiminde sergilememiş ama tabii var gene. mesela kahramanların japon çetesini benzetmeleri, bilmeden kıyamet silahının yapımına alet olan ve de ölen bilimadamlarının asyalı, afrikalı olmaları vb. ama kesinlikle spartalalılardan daha fazla hoşuma gitti.

    amerikan rüyasına göndermeler, en başta sempati duyabileceğiniz bildik bir kostümlü adamın aslında gayet insani zaaflara sahip olduğunu görmek, hatta daha da ötesi iğrenç biri olduğunu anlamak, tablo gibi sahneler, kaplan ve ejderha şiirselliğinde olmasa da gayet güzel kotarılmış dövüş sahneleri vb. iyiydi işte, tam seyirlik bir filmdi. hele açılışta 1940-50-60 ve 70'lerdeki önemli olayların canlandırılması / hatırlatılması bölümüne bayıldım. ayda fotoğraf çeken dr. manhattan gibi hayaller... vay be!..

    hani bir de diğer kahramanların nasıl güçlerini kazandığı filan olsaydı iyiydi. spor salonuna mı gittiler, çıplak elleriyle kayalara filan vurdular da mı sağlamlaştılar, yoksa onlarda mı radyasyona filan maruz kaldı. rorschach'in hikayesini özellikle merak ettim, o maskenin değişip durması falan. neyse, devam filmlerinde inşallah. (bir ekleme: devam filminden kastım, bundan sonra çekileceklerdir. sözgelimi "batman's begin" gibi, x-men'den wolwerine'in nasıl o hale geldiğini anlatan vizyona girecek film gibi bir şey işte!..)

    bir de yazmadan geçemeyeceğim, hani şu tek cümleyle film özetlemeleri var ya, şunu yazabilirim belki bu film için:

    kurgusal bir geçmişte, mavi çüklü mavi bir adam dünya-mars-ay ve duyguları arasında gidip gelmektedir.
625 entry daha
hesabın var mı? giriş yap