70 entry daha
  • sosyal medya iletişimlerinden gördüğüm kadarıyla çok kötü bir planlama ve envanter yönetimine sahip olan oluşum.

    twitter'da ara ara karşıma çıkıyor gönderiler, ne zaman girip baksam; şöyle felaket haldeyiz, böyle kötü duruma düştük. sürekli hiç bu kadar kötü olmadık zora düşmedik şeklinde mesajlar paylaşıyorlar mesela. yahu bir oluşum birkaç ay içerisinde birden fazla kez hiç bu kadar zora düşmedik nasıl diyebiliyor ki. yani teknik olarak bunun mümkün olmaması lazım.

    gördüğüm kadarıyla çok uzun zamandır bu görevi üstlenmişler. dünyanın tecrübesi vardır stok kontrolü ve gelebilecek bağışlar konusunda. içerideki hayvan sayısı belli, hayvanların tüketeceği günlük mama miktarı aşağı yukarı bellidir, yıllardır bağışçıların hangi ay ortalama ne kadar bağış yaptıklarının kaydını kuydunu tutmuşlarsa beklenen bağış miktarı bellidir. elde bu kadar veri varken nasıl oluyor da sürekli mama durumuna bu kadar hazırlıksız yakalanıyorlar ben anlam veremiyorum. büyük büyük otomasyonlara da gerek yok, açarsın bir excel dosyası; bu ay değil bak, bu ayı halletmiş olman lazım zaten, önümüzdeki ay toplam mama tüketiminin bu kadar olacağını ön görüyoruz, stoklarımızda şu kadar mama var, arada şu miktarda eksik var diye bir tablo oluşturup insanlarla paylaşırsın, bu iş bu kadar zor olmamalı diye düşünüyorum. gün gün de güncellersin gelen bağışlara göre, bu kadar basit aslında. ama burada hep şu kadar mama gelmezse 3 güne çocuklar aç kalacak temalı paylaşımlar geliyor. bunun planlamasını yapmak, iş buralara gelmeden önlemini almış olmak neden bu kadar zor?

    yanlış anlaşılmasın, niyet okumaya çalışmıyorum, muhteşem iyi niyetle işlerini yapıyor olabilirler, tüm bağışları kuruşu kuruşuna hayvanlara harcıyor olabilirler, benim bununla derdim yok zaten, fakat bu iletişim ve bu plansızlık baya irite edici duruyor.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap