433 entry daha
  • talandan mal kacirma sevdasi: sabah mama saati. kuru mama yiyor, sabah mama tazeleme vaktinde zaten tabaginda mama kalmis oluyor onceki gunden. oyle bir ac kalma, acliktan deliye donme durumu yok yani. mamanin saklandigi kutunun kapagini acinca gozu donuyor yine de, ben koyacagim miktari olcmeya tabagina koymaya falan calisirken alttan girip ustten cikip kafasini o kutunun icine sokuyor, bir telas ile kutunun ustunden mama goturmeye calisiyor. oradan yiyince daha mi tatli oluyor anlamadim ki? bir iki gun evde olmaycaksam kullandigim feeder var, sabah o kurulu ve tikabasa mama dolu olsa da ayni seyi yapiyor, ille kutunun tepesinden yiyecek. bir onceki hayatinda thomas crown falandi sanirim, boyle bir macera bir tehlike sevdasi var.

    ucuzculuk: hani bazi cocuklar vardir, onlerine en pahali oyuncaklari da koysaniz gider yogurt kaplariyla gazoz kapaklariyla oynar. benim kedi de biraz oyle. git cesit cesit oyuncak al, tuylu catnipli falan, belki bir iki pati atar ama i ih sonra ilgilenmez bir daha, arkasindan kosmaz. ama mesela kedi kumu ambalajinin kapagini acabilmek icin cikartilan garanti seridi gibi plastik serit icin delirir, arkasindan kosar, patiler, ziplar, yakalarsa cigner, her turlu oyuncak muamelesi yapar ambalaj parcasina. prensesler gibi yatsin diye minder alirsiniz burun kivirir, target'tan 2-3 kurusa aldiginiz paspasi sahiplenir, "benim bu" dercesine uzerine kurulur, debelenir, surtunur, koklar, tirmalar, oynar. ozunde iyi bir sey tabii oyuncaga mindere para vermeye gerek kalmadi da, yeni oyuncaklar bulmak gerektiginde neremden cikaricam onlari bilemiyorum. en son tesadufi kesfim kagit market torbasi: at odanin ortasina torbayi gitsin surtunsun icine girsin arkasindan iteklesin aluminyum folyo topunu icine soksun sonra cikarsin.... gidip petsmart'tan icine girip cikabilecegi "kedi evi" turu bir sey alsam burun kivirir ama.

    garip!

    edit:
    ucuzcu demistim ama agiz tadi soz konusu olunca is degisiyormus. kendisi kuru mamasi ve treat'i disinda bir sey yemez, yas mamaya da burun kivirir. sut verdim icmedi, cesitli baliklari cig yada pismis denedim, i ih. beyaz peynir i ih. gecen salataya parmesan peyniri rendelerken geldi dibimde miv miv. bir parca parmesan verdim, bir hop diye yutmalar, bir yalanmalar. parmesan peynirine tav oldu haspam, italyan misin nesin?

    bu parmesan konusuna bir aciklik getirelim. meger hanfendi her parmesan'i da begenmiyormus. her zaman aldigim markayi bulamadigim icin aldigim (ve kendim de pek begenmedigim) peynirden verdim, kokladi ve burun kivirdi! resmen marka ayirdediyor saray yavrusu.
    oyuncak konusunda yeni bir kesfim var bu arada: palmiye yapragi. palmiye yapraginin kayis gibi bir parcasini (kuru ya da yas) bir sallayin kendinden geciyor cilgin gibi kosturuyor arkasindan. haftalardir bikmadi ustelik.
8201 entry daha
hesabın var mı? giriş yap