78 entry daha
  • türk insanının garip bir huyu var. güzel/yakışıklı birini görünce hemen yanında biter, fotoğraf çektirir. arkadaşlarımın telefonları mankenlerle çekilmiş fotoğraflarla dolu. sosyo-psikolojik açılımını çözmedim henüz ama sanki "bakın ben böyle güzel/yakışıklı insanlarla da beraber olabiliyorum, o kadar da itici değilim" demek için yapılıyor bu hareketler. çünkü insanımızın zihininde "güzel insan erişilemezdir, yaklaşılamazdır; herkesi yanına sokmaz " gibi bir düşünce var.

    bu zihiniyetin sözlükteki tezahürü ise sözlükteki güzel/yakışıklı yazarlarla zirvelerde adeta fotoğraf çektirme yarışına girmek. pollyanna gelmeden önce istanbul'dan bir sözlük celebrity'sini gözlemliyordum. neredeyse bütün erkek sözlükçülerle tek tek fotoğrafı vardı. açıkçası erkekler de daha önce belirttiğim psikozdan dolayı bu durumdan memnunlardı ve neredeyse sırayla kendilerini ispat ediyorlardı.

    gerçi onları da anlayışla karşılıyorum. çünkü internete takılan karşı cinsler (ki genelde bu davranışları sergileyenler erkeklerdir, o yüzden default olarak kızları alıyorum burada) güzel çıkmıyorlar. zaten güzel kızın yeterince sosyal ortamı mutlaka var, burada ayrıca sosyal ortam yapmasının manası yok. kimse kusura bakmasın ama sözlük üzerinden güzel kız bulan sevgili erkek yazarlarımız "mal bulmuş mağribi" gibi atlıyorlar hemen olaya. sosyal psikoloji maalesef her zaman genel geçer kurallar dahilinde işliyor.

    şimdilik bu durumun izmir şubesi pollyanna olmuş gibi. henüz pek zirve aktivitesi olmasa da dilden dile dolaşıyor, underground muhabbetlere dahil oluyor kendisi.

    ancak sevgili sözlük yazarlarımızın bilmesi gereken bir konu daha var; susuz dede mezarlığı pollyanna'ya 5 metreden az yaklaşan yazarlarla dolu. ve yine bilinmesi gereken bu sene izmir marangoz ve mdf piyasası tabut yapımlarından dolayı son derece canlı. zaten sürekli azalan izmir erkek sözlük yazarları popülasyonundan bu sonucu kendiniz de çıkarabilirsiniz. bilmem anlatabildim mi.

    ataturkiye afyonkarahisar e tipi kapalı cezaevinden bildirdi**.
107 entry daha
hesabın var mı? giriş yap