47 entry daha
  • havasiyla, suyuyla, insaniyla cennet gibi bir mekan. bu adalarin su sekilde yaratildigina inanmaktayim:

    varsayalim ki tanriyiz ve bu adalari yaratmak istiyoruz. nasil yapalim.

    1. bir yer secelim. soyle gozlerden uzak olsun. mesela pasifik okyanusunda japonyayla, abd arasinda bir yer olsun. haydi sectik.

    2. dugmeye basalim volkanlar olussun. puskursunler falan. neyse sogusunlar sonra bunlar. kimi aktif kimi pasif olarak kalsin. boyle okyanusun ustunde dursunlar.

    3. simdi bitki ortusunu, sahilleri falan yaratalim. bir tutam, cilgin yesillikli dogu karadeniz sahillerinden ekleyelim, biraz patara gibi upuzun kumsallardan atalim, ic taraflara tropik ormanlardan serpistirelim, aralarina bozkirlar koyalim, sahillere donelim tekrar, biraz ege sahil kasabaasi kivaminda ufak yerler ekleyelim, biraz da akdeniz vari makilerle susleyelim, aralarina bati karadeniz bogurtlenli sahil yollarindan da koyalim.

    4. sonra plajlara donelim, her adaya 3er 5er en guzelinden sakin, dalgasiz koy ve "beach" ekleyelim. kumunu falan de eksik etmeyelim ki insanlar zamani gelince rahat rahat yuzsunler, dalsinlar, eglensinler

    5. havasina donelim, yazin 30 bilemedin 35 dereceyi asmasin, kisin da 20 derecenin cok altina inmesin. bildigin bahar olsun ya her daim.

    6. insanlarina gecelim. en yakin adalara kimleri koyduysak buraya da ekleyelim onlari. japonlari, amerikalilari haberdar edelim bu mekandan. turist adi altinda akin etsinler. daha bir kozmopolit bir ortam olsun.
132 entry daha
hesabın var mı? giriş yap