27 entry daha
  • bir tür kendini acıtma seremonisi.

    bugüne kadar birine küsüp de mutlu olan kimseyle karşılaşmadım. daha fenası küsmek etkin bir fiil. yani küsen kişinin "küsme" eylemini gerçekleştirmek için belirli bir çaba göstermesi gerekiyor. küsme nedenini aklında tutmak, normalda konuşup görüştüğü insanla aynı ortama girdiğinde onu görmezden gelmek gibi.

    işin daha daha fena tarafı özel hayattan insan silmek gibi bir şey de değil. bir yakınından kendini belirsiz bir süre uzaklaştıran biri var çünkü. bu belirsiz süre de küsülen kişinin kendini affettirmek için çaba gösterip göstermemesine, bu çabayı gösterecekse bunun zamanına ve dozuna göre değişiyor.

    en kötü ihtimalle küsülen kişi kendini affettirmek için çaba göstermiyor ve bu durumda küsene iki seçenek kalıyor: 1) küstüğü kişiyi hayatından silmek, 2) hiçbir şey olmamış gibi devam etmek (yani boşu boşuna küstüğü ile kalmak). bu iki durumda da ilişki asla eskisi gibi olmuyor. ya taraflar kopuyor ya da güç dengesi bariz bir şekilde bir tarafın eline geçiyor.

    küsen tarafın elinde patlama ihtimali çok çok daha yüksek olan bir bomba. ne de olsa küsmek, barışmak için karşı tarafın hala bir şeyler yapabileceğini ifade ediyor.

    küsmeyin kimseye!
164 entry daha
hesabın var mı? giriş yap