9 entry daha
  • şehir merkezinden yaklaşık bin merdiven tırmanıp cıkılan kalesinde eski zamanlar şehri koruduğuna inanılan garip bir kuş heykeli vardır.
    rijeka sanayi şehri olduğundan hırvatistan ın diğer şehirlerindekiler tarafından güzel olarak adlandırılmıyor fakat hemen yanıbaşındaki opatija, ozellikle italya sınırına çok yakın olmasından dolayı, turist çeken bir yer. rijeka dan opatija ya arabayla 15 dk da gitmek mümkün. rijeka limanı ülkenin önemli limanlarından. buradan italya ya düzenli gemi seferleri var. ayrıca krk adasına da rijeka dan gitmek mümkün. deniz kenarında, bir zamanlar şehri düşman işgalinden kurtarmak adına kendini yabancı bir kumandana vermiş katarina adlı "kahraman" dan alan güzel bir cafe vardır, katarina kimilerine göre kahraman kimilerine göre de bir orospudur.
    şehire yabancı olanlara güç gelecek bir trafiği vardır, şehir tepelerin üstüne kurulduğundan bolca viraj bulunmaktadır, orada araba kullanacakların dikkat etmesi gereken bir konudur bu.
    hırvatistanda kısa zaman, mesela 1 hafta, geçirecek kişiler icin görülmesi elzem yerlerden değildir. ben sevdim, güzel zaman geçirdim o beni bağlar,budur.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap