8 entry daha
  • başka bir adı var mı bilmiyorum ama bahsedeceğim şey çiftelli, misket gibi oyunlarda parmakları tek el ile birbirinden bağımsız olarak şıklatmak değil. 2 eli kullanarak adile naşit vari şekilde parmak şıklatmak. yapamayanlar için kısaca tarif edelim; efendim sağ elininizi sol elinizin üzerine bırakın. sağ işaret parmağınızı sol işaret parmağınızın en alt boğumunun soluna yerleştirin. sol elin baş parmağı, sağ elin işaret parmağının üzerine gelsin, hiç kasmayın, rahat bırakın ve hızlıca sağ elinizin işaret parmağını sağa doğru çekin. bir kaç deneme sonra çıkan sese siz bile inanamayacaksınız.

    şimdi gelelim uygulamaya, bir çok erkek (ve kadın) oynamaktan hazetmez. gerçi "kadına gökyüzünde düğün var demişler, merdiven nerde diye sormuş" diye güzide bir atasözümüz de var ama genelleme yapmayalım. şimdi efendim oynamak aslında benim için eğlenceli olduğu kadar parayı çıkarma eylemi de denebilir. yani ben oraya eşşek yüküyle para bayılıp altın takmışım, onun hakkını almam lazım. bir dilim sıradan pasta ve meyve suyu ile o para çıkmaz.

    olaylar hep sıradan, önce gelin damat çıkar dans eder, strafordan pasta kesilir, damat için küçük bizim için büyük bir adım olan takı yapılır. sonra anons gelir. "tüm mutlu çiftleri piste bekliyoruz", "hay sıçayım sizin mutlu çiftinize e mi?, biz sanki çift olsak sen çağırmadan gelemicez" demek isterim, içimden derim. mutlu çiftler dans edip olay tamamen oyun havasına dönünce ve düğün yakınsa atarım kendimi piste, oynarım, oynarım, oynarım. allah için güzel de oynarım. eniştem, akrabalar falan oynarken annem piste çıkıp caba atar, önce benim başımdan, sonra gelin ve damadın başından çevirip müzisyene verir ve ekibe katılır.

    işte oyunu şekillendimenin, düğüne yeni bir boyut kazandırmanın zamanı o zamandır. iki elimi havaya kaldırıp, parmaklarımı şaklatmaya başlarım. bizim aile durur mu, haydi eller havaya. şıklat, şıklat, şıklat. sonra normal oyunuma geri dönerim. ne lan o köçek gibi anasını satıyım. gene olsa gene şıklatırım ayrı mesele.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap