253 entry daha
  • bu gece disko kralı programında muhatapları her ne kadar saçmalasa da kendisine katılmak bir türlü içimden gelmiyor.

    şarkıcılığın tek gelirinin albüm satışı olmadığını herkes biliyor. öyle olsa ebru polat hala şarkıcılık yapıyor olmazdı değil mi! herhangi bir barda bir iki saat sahnede kalmak için ikamen olabilecek türk rock şarkıcılarının 5-6 bin lira ücret aldığını ben şahsen biliyorum. ha bunun ne kadarını sen alıyorsun onu da bilmiyorum ama hayatını türkiye ortalamasının oldukça üzerinde idame ettirmene yettiğini tahmin ediyorum.

    e şimdi gelir seviyesi ülke ortalamasında ve daha altında olanları düşünelim; ki bugün bizzat katıldığın serdar ortaç konulu konuşmada, majör seyircinin üniversite öğrencisi ve civarı yaş grubu olduğunu ima edecek kadar konuya hakim isen, ortalama bir üniversite öğrencisi gelirinin kısıtlı olduğunu da bildiğini varsayıyorum. bu insanlar internetten senin şarkılarını indirip dinlemezlerse, televizyonda kliplerini izlemezlerse nasıl yaptığın işlerden haberdar olup da konserlerine gelebilir? "siz sevdiğiniz sanatçının orijinal albümünü alırsanız biz böyle sürünmeyiz" ne demek! "sürünmek" kelimesinden ne anlıyorsunuz anlamadım gitti. iki gün bana takılın size "sürünmek" neymiş göstereyim derim o zaman ben de.

    kaldı ki ortalama bir insan her sevdiği sanatçının orijinal albümünü nasıl alabilir? ben yarın çıkıp pink floyd, guns n' roses, paco de lucia, led zeppelin diskografilerini kütüphaneme yerleştirip eve haciz mi getireyim?

    "herkes hem albümümü alsın, hem konserlerime gelsin, her şey çok şukela olsun, serdar ortaç olayım, malikanede yaşayayım" gibi düşüncelerin varsa, kusura bakma ama çok şey istiyorsun. bu tarzı, bu duruşu seçtiysen arkasında durmalısın. ha çok bıktıysan yarından tezi yok şarkılarında bebek'te üç beş tur atmaya da başlayabilirsin.

    ekleme: lütfen şu konuda mutabık olalım; temelde aylin aslım'ın anlatmak istediği şeye gönülden katılıyorum. ama haklı talebini anlatmak için çok yanlış yollara saptığını düşünüyorum. olay sadece aylin aslım'ın 10 liralık albümünü bir nokta bilmem kaç lira taksitle almak değil. eğer bu argümana başvurursanız zaten hanımefendinin anlatmak istediği şeyi anlamamışsınız demektir. nitekim kendisinin derdi bireysel zenginlik değil. ben de kendisinin nezdinde geneli kastettim zaten. insan her sevdiği albümü alırsa bir nokta bilmem kaçtan her ay yüzlerce vermesi gerekir. maddiyat üzerinden ajitasyon yapacak kadar basite indirgemeye gerek yok olayı.

    ama asıl takılınacak konu o değil. konu beklentilerin sebepsiz bir şekilde çok yükseklere çıkması. zaten ortalama meslek sahibi bir insandan çok daha fazla kazanılıyor bu meslekte. yani emeğin karşılığı maddi ve keza manevi anlamda ciddi olarak iade ediliyor. hal böyleyken "sürünmek" kelimesini kullanıp, insanların cebindeki telefona laf edip, haklı olduğu bir konuda böylesine yanlış kelimeler seçmesine dikkat çekmek istiyorum. yararlı sosyal projelerde yer alıp sorumluluğunu yerine getiren, aydın ve kültürlü olduğunu düşündüğüm bir insanın ülke şartlarını bilerek konuşmasını isterdim. yoksa aylin aslım ve tayfası sürünüyorsaaa...
671 entry daha
hesabın var mı? giriş yap