17 entry daha
  • başımıza bela olmuş araçtır. bi kaç ay önce ötv indiriminden yararlanıp 0 km aldık. daha 2-3 gün geçmeden su eksiltti, servise götürdük, önemli bişey olmadığını söyleyip su eklediler. sonra sürekli su eksiltti, biz ekledik. buna gaza basıldıkça uğultu yapması ve arka koltukların kapanınca kilitlenmemesi de eklenince tekrar servise götürdük. uğultu için turbo motoru değişti, koltuk sorunu çözülmedi, su kaybetmesinin nedeni de bulunamadı. altı üstü su, ekleriz geçer dedik. demez olaydık!

    cenaze için memlekete gittik, dönüşte mazot almak için durduk, mazot aldık ve araç çalışmadı. servisi aradık, beklerken arabayı çekmek için tekrar çalıştırmayı denedik ve çalıştı. motorun sadece soğukken çalışabileceğini düşündük, kapatıp tekrar çalıştırmayı denedik, çalışmadı. servis gelip uğraştı, çalıştırdı, kapatıp açtık yine çalışmıyor...

    aracı servise çektirdik, yağa su karıştığını söylediler. motor su eksilttiği için 2 kez servise giden aracın neden su eksilttiği nihayet belli oldu! servise 320 lira ödedik, şimdi bakıyorum ki faturaya 220 lira yazılmış! bitti mi? bitmedi tabii ki! yağ değiştikten sonra tekrar yola çıktık. dinlenmek için durduk, araç yine çalışmıyor! tekrar servisi aradık, motor soğukken çalışsa dahi çalıştırmamızı söyledi, tekrar servise çekildi.

    gece yarısı otobüsle ankara üzerinden aktarma yaparak istanbul'a ulaştık. 12-13 saat sürecek yol sayelerinde 30 saat sürdü.

    edit: bitmiyor sıkıntısı...

    fabrika çıkışından itibaren silindir kapak contasının yırtık olduğu anlaşıldı, değiştirildi. 3 gün önce çekildiği servisten istanbul'a getiriliyor şu an. hararet çok yüksek olduğu için yavaş gelmek zorunda. ayrıca havalandırma çalışmadığı için aracın içi buz gibiymiş. teknik servis, aracı getiren akrabama ne diyor? "git abi git, hiç bi şey olmaz!"

    edit: arabada suyun bitmesi üzerine, yol boyunca defalarca konuşulan ve her seferinde "bi şey olmaz abi devam et" diyen servisin, istanbul'a girildikten sonra söylediği şey: "abi silindir kapak contası yandı herhalde..."
45 entry daha
hesabın var mı? giriş yap