23 entry daha
  • kendilerinden 2 yıl önce bir sony vaio aldımdı. daha ilk gün mağazadan eve gelip aleti çalıştırdığımda farkettim ki disk sürücü çalışmıyor. o beş kiloluk aleti kutusuyla çantasıyla aldım ibm'nin mecidiyeköy'deki merkezine götürdüm. onlar da yükümlülükleri gereği cihazı sıfırıyla değiştirdiler. şimdi buraya kadar her şey normal. olay burdan sonra başlıyor.

    ben yeni aldığım laptopumla 2 yıldan 5 gün eksik olan süper bir birliktelik yaşadım. o canım sony, o güzel hollandalı (ibm'nin sattığı sonyler genelde hollanda üzerinden türkiye'ye giriş yapmış paralel ithalat ürünler. fiyatlardaki o fark da zaten burdan geliyor) 2 yıl -5 gün sorunsuz hizmet verdikten sonra yoruldu. ekranı öldü. ben de tuttum garanti için merkezlerine gittim. evde garanti belgemi bulamamıştım, faturamla gittim.

    teknik servise gittim, sıramı bekledim, cihazımı verdim. görevli eleman faturayı kontrol etti ve:

    - garantinin bitmesine de 5 gün kalmış
    + hmm... öyle oldu...

    dellenme #1'i burda yaşadım zaten.
    garanti süresi bitimine 5 gün kala alet bozulunca ben evde kendim tamir etmek durumunda mıyım? he?

    sonra geçtim bir yere oturdum. bekliyorum ki kaydımı yapsınlar, bana çıktı versinler de gideyim. 1 saat bekledim orda hiçbir bilgi verilmeden. en son dayanamadım gittim orda sorumlu gibi duran elemanın odasına. maksadım sorunu öğrenmek, olursa işlemleri hızlandırmak. zira benden sonra gelen adamlar ürünlerini tamir ettirip evlerine gittiler!

    + ya pardon ben bir ürünü garantiye bırakmak için gelmiştim de 1 saattir bekliyorum...
    - hangi üründü efendim?
    + önünüzdeki laptop.
    - onu bekletmemiz gerektiği için bekletiyoruz.
    + niyeymiş o?
    - şimdi siz sanırım faturayla gelmişsiniz... faturadaki seri nunarası ile cihazın üzerindeki tutmuyor.

    bende orda ampul yandı. bu ilk değiştirdikleri laptopun faturasıydı ve seri numarası da ona aitti. olayı aynen böyle elemana aktardım.

    - ama bu faturaya paraf düşmeleri lazımdı. düşmemişler.
    + orası benim sorunum değil.
    - işin ilginç yanı sizin faturanızdaki seri numarası başka birine satılmış gözüküyor.
    + ahaha, nası yaa? siz benim bozuk olduğu için iade ettiğim aleti bir başkasına mı sattınız? komik olmuş...

    işte dellenme #2 de burda geldi. adamlar hem bozuk mal satıyorlar hem de beni zor durumda bırakıyorlar.
    adam da o sıra kontratağa çıktı:

    - zaten bu cihazda garanti bandrolleri yok.

    dellenme #3'ün bu kadar çabuk geleceğini ben de beklemiyordum açıkçası. çünkü ben sırf ürünün garantisi bozulmasın diye evde yatan 4 gb rami takmamıştım 1 senedir laptopa. zaten laptop da bırak tornavidayla açılmayı, masa üzerinden kalkmamıştı iki yıldır (niye laptop aldığım farklı bir konu).

    + yoo, yok artık. ben o aletin hiçbir şeyine dokunmadım, açıldıysa ben alırken de açıktır ki bu da demektir ki bana tamir görmüş ürünü sattınız!?

    ordan sonra adam bir şey diyemedi. garanti belgesi sordu. "muhtemelen evdedir" dedim. "garanti belgesi daha sonra ibraz edilmek kaydıyla" garanti kapsamında tamire aldılar laptopumu. bunu bir de lütufmuş gibi yapmadılar mı, işte o an beni bitirdiler...
850 entry daha
hesabın var mı? giriş yap