15 entry daha
  • tabelalarını iddia ve at yarışı oyunları araştırma ve geliştirme merkezi olarak değiştirmeleri gereken yer. akşam eve giderken, içeride tavla oynayan kuzene selam çakmak için kahvehaneye girdiğimde bu ilginç gerçeği fark ettim. kahve milleti insanlarının çoğunda hummalı bir çalışma vardı.

    kafa kafaya vererek iddia analizi yapanlar mı dersin, önündeki spor gazetesinin iddia sayfasına bakarak kupon doldurmaya çalışanlar mı dersin, hazırladığı kuponu yatırtacak adam arayanlar mı dersin ne ararsan vardı. lost'taki black smoke'un kaynı olduğunu düşündüğüm ve sigara dumanından oluştuğuna emin olduğum white smoke'a rağmen bunları görebilmeyi başardım. kapı açılıp white smoke'un etkisi azaldığı zamanlarda ise televizyondaki at yarışı kanalını ve televizyonun yanında, kadraja giren atın şeceresini konuşan adamları görebildim. kahvehaneyi boydan boya kaplayarak esaret altına alan white smoke kulağıma birşeyler fısıldadığında kuzene "ben kaçarsle" deyip kendimi dışarı attığımı hatırlıyorum.

    gerçekten benim için zor bir deneyim oldu. sanırım biz türkler iddia ve at yarışına vereceğimiz zamanı bilime harcasaydık, zamanda yolculuk yapmaktan tutun da, her türlü hastalığa çare bulabilirdik. nasa çalışanları "n'olur beni de alın aranıza" diye bize cvlerini yollar, kapımızda kul köle olurlardı.
53 entry daha
hesabın var mı? giriş yap