322 entry daha
  • türkiye'de milletlerin kendi kaderlerini tayin hakkını ilk defa programına almış olan parti 10 eylül 1920'de kurulan tkp'dir. ancak 2001 yılında tkp ismini çalan sip (sosyalist iktidar partisi) bunu taktiksel bir unsur olarak görür ve programına alamaz. sahi ne demişti yoldaş lenin üstad ulusal sorun ve kültürel özerklik adlı eserinde?

    "programımızın (ulusların kendi kaderlerini tayin etmelerine ilişkin) maddesi, siyasal kaderi tayinden, yani ayrılma ve ayrı bir devlet kurma hakkından başka anlama gelecek biçimde yorumlanamaz. "

    sanki önceden düşünmüş de baştan bunu söylemiş. ama bize komünizm diye başka birşeyi servis eden şarlatanlar üç satır aşağıdaki başka bir ifadeyi sanki daha öncesinde bunlar hiç söylenmemiş gibi cımbızla alıp, bir de biraz zorlamayla bir "taktik" olarak aktarırlar. üstelik lenin'in ağzından orada taktik ya da onun türevi bir sözcük dahi çıkmamış olduğu halde...

    zaten bütün tarih boyunca rsdip, sbkp, fransa komünist partisi gibi örgütler bu ilkeyi bir taktik olarak görmeyerek lenin'i yanlış anlamışlardır değil mi? anladığımız kadarıyla bunlar lenin ve marx'ın eserlerinde yazanları, sanki halkın anlayamayacağı ve kapalı anlamlar içeren ifadelermiş gibi, minarelerine kılıf uydurabilmek adına saptırmak için bir nevi fıkıh yorumculuğuna da soyunmuşlar.
3356 entry daha
hesabın var mı? giriş yap