11 entry daha
  • bünyeye ve başlangıç temponuza bağlı olarak -en fazla- spora başladıktan sonraki 3 gün ile 1 hafta arasında hissedeceğiniz durum.

    bende 3 gün falan sürdü ama beraber başladığımızı düşündüğüm insanlarda 1 hafta sonra bile ahlayan oflayan vardı. sırf bu abuk sızılar yüzünden zamanında bikaç kere niyetlendiğim halde bırakmıştım idmanı. bu sefer gazımı kesmedim ve 3 gün sonra rahata erdim. kaslarımın hareket ettiğini ve geliştiğini hissetmeye başladım. şimdi çok rahatım. ufak ufak limitlerimi de kestirmeye başladım. hayatında doğru dürüst sportif hiç bir aktivitede bulunmamış bir insan olarak 32 yaşımdan sonra spor yapmanın tadına vardım lan!

    spora yeni başlayanlara tavsiyem bu ağrıların kendilerini yıldırmalarına izin vermemeleridir. emin olun düzeninizi oturttuktan sonra vücudunuzun nasıl idman istediğinin farkına varacaksınız. canınız çekecek lan. sporu aksattığınız günlerde yerinizde duramayacaksınız. bişeyler kaldırıp indirmek isteyeceksiniz.*

    ha bi de, aslında bu başlığın konusu değil ama, sporu zayıflamak için ya da kas yapmak için değil de sadece forma girmek için yapmak daha motive edici. yani ben öyle yapıyorum en azından. diyet yapmıyorum. sabah akşam kilomu, belimi ölçmüyorum. sadece spor yapıyorum. vücudumun hamlamaması için spor yapıyorum. bu kadar.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap