53 entry daha
  • şimdi kendisi futbol ile ilgili yazılar yazıyor spor adamı deniliyor ya. spor adamı falan değildir. şu entryi yazan adam (bkz: #18737668) spor adamı olamaz.

    bir kere gençlerbirliği taraftarı hakkında "doğru dürüst taraftarı olmayan kulüp" demesi başlı başına bir facia. sevgili kardeşim, senin görüp görebileceğin en doğru dürüst taraftar gençlerbirliği taraftarıdır. kimsenin dinine, ırkına, kişiliğine küfür etmez. diyarbakırspor'u ayırdığınız için, bursaspor'u anadoludan çıkıp başarılı olduğu için tribüne çağırır. ama senin tuttuğun takımın taraftarının ne yaptığını söyliyeyim ankara'da. maç 0-0 bitince en azından mücadele eden takımı tribüne çağıran gençlerbirliği taraftarına, "şampiyon mu oldunuz orospu çocukları" diye bağırır (üstelik bu adamlar "genç fenerliler ankara" diye grup kurmuş. lan oğlum yaşadığın şehrin takımını başarı beklemeden tutan taraftara saygın olsun. madem ankara'dan istanbul takımının borazanlığını yapıyon biraz izanlı ol). işte kimin doğru dürüst taraftarı var sana bir örnek...

    söz konusu gençler taraftarının sayısı az olabilir. "kendi içinde" eleştirilebilecek durumları da vardır. ama senin tutmana da, desteklemene de ihtiyacı yoktur. çünkü sen türkiye'deki futbol kültürünün ortaya çıkardığı oligarşik taraftar kitlesinin tam ortasındasın. sadece üç büyüklerden mürekkep bir lig olduğunun sanılmasının dışa vurumudur bu entryin. diğer takımları küçümsemenin, fener sayesinde herkesi tutuyoruz diyerek ortaya çıkardığın ucuzluğun başka bir açıklaması yok.

    5 yaşında izleyip rijkaarda hayran(!) kalacağına biraz türk futbol kültürüne geniş açıyla bakaydın daha iyiydi. ha sanma ki anadolunun partizanlığını yapıyorum. ama yorum yapacaksan biraz kafanı o hegemonik futbol anlayışından kaldır. diğer şehir takımlarına saygı duy. hatta gel bir gün misafirim ol seni gençler tribününe götüreyim. gör bakalım sonra yine konuşalım "doğru dürüst taraftar" anlayışını.
58 entry daha
hesabın var mı? giriş yap