35 entry daha
  • --- spoiler ---

    ilk sezonun dorduncu haftasinda amy ve mimi mi, amy ve jeff mi, iste o sevimsiz cift bir konusma yapiyor. her zamanki gibi elli dakikalik seansin temiz kirk sekiz dakikasini kavga ederek geciriyorlar. artik terapist bezdginden mi, bari kavga disinda bir yere odaklanalim diye mi, gecmislerini soruyor. iste nasil tanistiniz, yok amy o zaman evliymis kocasini da taniyor muydun ilk nasil iliskiye girdiniz vs derken, kadin hikayelerini anlatmaya basliyor: ben ondan gitar dersleri almaya basladim, bir ders sonrasi once yuruyuse gittik sonra beraber ata bindik, bayaa bir gittikten sonra durduk, ben attan indim. ona bakiyorum, arkadan gunes vurmus silueti gorunuyor, bana"ustundekileri cikar" dedi (bu arada kocasi kenayi gulmeye basliyor) o anda sanki elim ayagim kesildi sanki. dayanamadim ve kiyafetlerimi cikardim, sonra sevistik, buyulu bir deneyimdi". kadin sustugunda kocasi carpik gulup ve tek eliyle agzini kapatirken terapiste bakiyor, sonra karisina donuyor ve diyor ki "kimdendi bu?" "bilmemkim thomas" diyor kadin "aa tanidik gelmisti zaten, birebir mi alintiladin?" "iste, bazi yerlerini cilaladim ama konu ayni" diyor, kisaca terapisti -soylemesi ayip- tassaga sarmislar. bu noktada adam bunlari vursa yeri.

    de, tum bunlar yerine terapist diyor ki: "ne zaman boyle pis bir sey olsa "gang up" oluyorsunuz, oteki zamanlarda birbirinizle surekli kavga halindeyken ne zaman ki habis bir sebep cikiyor, gruplasip ayni anda saldiriyorsunuz. kisaca diyorum ki, belki de iliskinizin devamliligini saglayan sey kavga etmek, iliskiyi kavgayla tanimamissiniz ve bu kavga biterse iliskiniz bitecek, ve yine belki bu yuzden direniyorsunuz sorunlarinizi cozmeye." hayat enerjisini olumsuzluktan alan insanlarin bir araya gelmesiyle olusan islevselligini yitirmis sosyal iliski bu kadar mi guzel anlatilir guzel kardesim?

    her bir seans ve her bir hasta hikayesi inanilmaz basarili, ustune gercek terapiye bu kadar yakin bir cerceve yakalanabilirdi ancak sanirim. izlemek icin firsatiniz olursa kacirmayin.

    --- spoiler ---
124 entry daha
hesabın var mı? giriş yap