25 entry daha
  • burkayla ilgili son fikirleri gerçekten bana hem çok komik hem de çok acı geliyor. kendi çocuklarını veya torunlarını da burkalı kadınlara baktırmasını öneriyorum. çocukları da karanlığı tanısınlar, hiçbir insani ilişki kuramadan yetişsinler.

    ya da bu karanlığı daha iyi tanımak için kendisi de burka takabilir. ne de olsa o karanlığı hariçten pek anlayamaz. bence burkayı takıp 1 ay sokaklarda öyle gezsin, o karanlığı iyice hücrelerinde hissetsin, sonra yorumlarda bulunsun.

    mesela afganistan'a da gitsin. görsün oradaki zavallı kadınların ve kızların durumunu. kız çocuklarının okumasını, yalnız sokağa çıkmasını, çalışmasını hatta neredeyse yaşamasını yasaklayan zihniyetin kadınların giymesini zorunlu kıldığı bu giysinin(!) getirdiği o karanlığı, cehaleti görsün. böyle hariçten, sadece avrupa'ya bakarak "işte doğunun gizemi. aydınlanma aşırı oldu, her şey teşhir ediliyor, burka karanlığı, mahremiyeti ve gizemi hatırlatıyor!" anlamında sözler söylemek kolay değil mi? sen bir de bunu afganistan'daki kadınlara sor nilüfer hanım!

    edit: türbanlı kızların bile birçoğunun kendisine güleceğini düşünmek istiyorum.gerçekten böyle saçma sapan fikirlerin artık kolayca yetiştiğini görünce, diyorum ki bize bütün haklar fazla. biz hiçbir şekilde onurlu insanlar olmayı hak etmiyoruz. topluma yol göstermesi, toplumu aydınlatması gereken insanlar bile toplumu geriye götürecek fikirlere imza atıyor. gelsin şeriat, taksın bütün kadınlar burka, erkekler de cübbeyle sarık. hep beraber karanlığın güzelliğinde yaşayalım, kapatalım üniversiteleri ve okulları. suudi arabistan gibi amerika'nın kuracağı bir uydu devletle yönetilelim, olsun bitsin. böylece hiçbir tartışmaya gerek kalmaz.
114 entry daha
hesabın var mı? giriş yap