82 entry daha
  • paralel olarak yazdığım onlarca makaleyi bırakıp cv'sini incelediğim akademisyen.

    1. [kitap mevzuu] bu arkadaş bir kitap yazmış: "uniform material law: extension to high-strength steels," vdm, isbn 978-3-639-25625-3. büyük ihtimalle doktora tezi. avrupa'da doktora yapan birçok öğrenci bilimle uzaktan yakından ilgisi olmayan bu tür firmalardan "tezini bizde bastır" teklifi alırlar. 40 kopya yazdırıp ciltletmet yerine parasını bastırıp kaliteli bir baskıyla "proof-reading", "editoryal destek" vs. olmadan tezi kitap halinde basıp amazon'dan satmak mümkün. daha önce yazılmış gerçi, yayımcı vdm, "vanity press" tarzı yani "kitabım olsun, şanım yürüsün, ekşi'de amazon linkini vereyim" zihniyeti.

    2. [wikipedia] bahsi geçen kitabı google'ladım. kitapla ilgili "review," yorum bulur muyum acaba diye. yazık ki yok. her bilimsel yayından beklenen, kitapla ilgili bir "review" varsa majesteleri herr korkmaz bildirirse biz de öğrenmiş oluruz. ilginç olarak kitabı referans veren bir wikipedia entrysi var. bu entry (fatigue) bu kitabı referans olarak gösteriyor. tahmin edin bu referansı kim vermiş. bu ip'nin diğer wiki entryleri arasında odtü, boğaziçi, itü vb. bulunuyor, incelemek isteyenler için.

    insanın hayatta öğrendiiği önemli şeylerden birisi tevazu bence. tevazu olmadan da başarılı olunabiliyor hatta kendinizi olduğunuzdan fazla gösterince, bu başlıkta olduğu gibi "adam değil, ama kariyeri sağlam" gibi tepkiler alabiliyorsunuz. bunun da elbette maddi/manevi getirisi var (adam değil eleştirisini kale almayan bünye için).

    tevazu başarı için değil zaten: kont olarak, zengin olarak elde edemeyeceğiniz kaliteye sahip olmak için.
171 entry daha
hesabın var mı? giriş yap