• ispanya'nın doğu akdeniz kıyılarının ortasında bulunan bölgenin ismidir murcia, ayrıca aynı bölge içindeki şehirlerden biridir.. bu bölge "valencia ve murcia bölgesi olarak geçer, castellon, valencia, murcia, alicante ve cartagena şehirlerini kapsar..

    bu bölge ispanya'nın en çok turist çeken yerlerinden biridir, neden, "costa blanca", "costa del azahar" ve "costa calida" gibi şahane kumsallara sahip olduğu içün pek tabi.. mağribiler'den önce yunanlılar, fenikeliler, kartacalılar ve romalılar bu bölgeye yerleşip kara ve deniz ürünlerinin ticaretini yapmışlardır zira tüm bu şehirler roma döneminde birer önemli ticari liman idiler.. bu kıyılarda nefis bir biçimde su sporları yapılır yılın her vakti.. dalgaları insanı bir çarpar bir daha da ayağa kaldırmaz cinstendir netekim.. la manga gibi kıyı beldeleri bolca turist toplar..

    murcia bir şehir olarak ise, denize kıyısı olmayan, sessiz, sakin bir şehirdir.. şehrin ortasında, 1394 yılında murcia merkez camisinin temelleri üzerine yapılan bir katedral vardır..

    ayrıca murcia olarak orcinalinden önce murcie olarak fransızca kullanımının sözlüğe yazılması ise ilginçtir..
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap