20 entry daha
  • amerikalıların 1980 darbesini "our boys have done it" diyerek karşıladığı türkiye'de günümüzde ülkeyi yöneten kadroların bu cemiyet içinden çıkmış olması hiç de sürpriz değildir. zira şimdilerde geçmişte türkiye gibi ülkelerde soğuk savaşa karşı kontrgerilla faaliyetlerini yönetmiş, bu yapılanmaları ülkelerin başına bela etmiş eski cia şefleri itiraflarında o ülkelerde cia in ileriye yönelik kuşaklar yetiştirdiğini belirtmektedirler.

    bu kuruluşa soğuk savaş türkiye'sinin gladyosunun üniversite yapılanmasıdır da denilebilir. başarılı öğrenciler zaman zaman burs, kayırma gibi küçük gibi gözüken ama dönem içerisinde kendilerine önemli avantajlar sağlayan hamleler ile yükseltilmişler ve bugün türkiye'nin başına geçirilmişlerdir.

    milli türk talebe birliği gibi cia destekli olduğu herkesçe bilinen bir yapının üyelerinin bugün "geçmişte yaşananların hesabını sorma" vaadiyle sözde gladyocu avına çıkmaları ve bunu yaparken toplum tarafından kabul görmeleri ise ancak türkiye'de yaşanabilecek bir aymazlık ve başlı başına aziz nesinlik bir konudur.
45 entry daha
hesabın var mı? giriş yap