• o dönemin bir diğer muhafazakar grubu olan akıncılar ile sürekli mücadele içinde olan onları kandırılmış ve kullanılan gençlik olarak lanse eden üniversite öğrenci birliği. 60 ları 70 lere bağlayan yıllar zirvede olduğu yıllardır ancak üniversitelerde terör eylemlerinin artması ile geriye çekilmiş fakat bu 12 eylül 1980 ihtilali ile kapatılmasına engel olamamıştır.
  • 1957'de rock and roll ve striptiz'in yasaklanmasını isteyen öğrenci birliği.
  • hatırla sevgili dizisinde yaşar'ın dahil olduğu öğrenci birliği
  • türkiye milli talebe federasyonuyla karistirilmamasi gereken olusum.
  • bu hareketle ilgili tek ciddi kaynak zülküf oruç'un kitabıdır.

    bugün iştigal ettikleri pozisyonları mttb'ye borçlu olan onca birlikçi kitap hakkında en ufak reaksyon göstermemiş, tek satır yazmamış, tek kelime etmemiştir. aynı kadrolar hocaların, efendilerin, tonla sahtekârın yalakalığını yapma konusunda epeyce hünerliyken burhanettin kayhan'ın da bir köşede ömrünü çürütmesi karşısında "orada bir köy var uzakta" riyakârlığını takınmıştı.
  • islamcı kimliğe büründüğü 1965 sonrasında; komünizmle mücadele dernekleri’yle ortaklaşa faaliyet yürütmeye başlayan ve onun tamamen islamcı bir başka türevine benzeyen oluşum. birçok ilde komünizm'i telin mitingleri düzenlemiş, 1965'deki ilk "fetih mitingi"nin düzenleyicisi olmuş ve ayasofya müzesi'nde, müzenin "cami yapılmayarak ruhlarına kilit vurulduğunu" söylerek toplu namaz kılmış olan mttb; kanlı pazar'ın örgütleyicisi ve baş aktörü olmak ile başlayarak çoğu emperyalizm güdümlü saldırıda yer aldığı gibi, çoğu üyesinin maraş katliamı'nda da gene aktif olarak yer aldıkları savlanagelinir.

    altıncı filo'nun kıble olması, gene bu oluşumun kanlı pazar esnasında gerçekleştirdiği güzelliklerden biri olmakla birlikte; oluşumdakilerin islam'ı yorumlayışları da sayılabilinir. sayılmayadabilinir tabi; keyfe kalmış.

    içinden, fazilet partisi-refah partisi çizgisine olduğu kadar türk-islamcılara ve faşistlere de kişi kazandırmıştır.

    oluşum, sonradan hizbullah'ın (hizbulkontra da okunabilir) anakadrolarını oluşturmuştur.

    mhp'nin bazı isimleri, akp'nin, abdullah gül'ü ve rte'sinden ve diğer "kurmay"larından başlayarak birçok ismi de gene bu oluşumun içinde yer almış olmaktan gurur duyan eski üyeleridirler.
  • 60 öncesindeki döneminde, vatandaş türkçe konuş kampayası, nazım hikmet'e af kampanyasına karşı çıkma ve tan baskını gibi eylemliliklerde boy göstermiştir.
  • sosyalistleri ortadan kaldıracak her türlü yolu mübah gören birlik.
  • cia destekli islamcı suudi örgütü rabıta'nın yayınladığı "a world guide to organizations of islamic activities" başlıklı bültende, kendilerine bağlantılı olarak gösterdikleri oluşumların türkiye ayağında liste başını çekmektedir.
hesabın var mı? giriş yap