61 entry daha
  • bazen kötü de olabilendir. çünkü bazı durumlarda olay şöyle gelişebiliyor. baba, kalp hastasıdır. kiloludur. ama bütün hastalıklarına rağmen.. rakı gördü mü , rakı bitene kadar durmak bilmeyendir. rakı bitince de bira isteyendir. masada bir büyük rakı vardır. oğul babasına tek tek , kendine duble koyarak. o az içsin de birşey olmasın diye uğraşır. baba sürekli laf atar ben iki büyük içmiş adamım tek başıma sen benle dans edemezsin diye. he denir geçilir. sarhoş olunur ama çaktırılmaz. çünkü arabayı yine oğul kullanacaktır. bütün çabalara rağmen baba yine sarhoş olur. oğul zaten sarhoş. gece burundan gelir. bi de üzerine ev sahibi cila olsun diye bir küçük rakı çıkartır. baba durur mu? durmaz. çünkü masada rakı varsa o rakı bitmelidir. oğul artık pelt olduğu için duble falan içemez. baba küçüğün de yarısını alır götürür. ev sahibi ne kadar sevilse de içten içe küfür edilir. nasıl araba kullanacağım diye düşünülür. vedalaşılır falan. baba ayakta duramamaktadır. oğul ise kendine mi hakim olsun babasına mı? arabaya binilir. evde sabah uyanılır. arası yok...

    fakat sabah camdan baktım arabanın durumuna , o kadar muntazam park etmişim ki, şaşırdım.alkol konusunda doktoramı verdiğimi söylerdi herhalde babam görseydi , hatırlasaydı söylerdi tabi..

    insanların haklı olarak vereceği tepki; "niye taksiyle gitmediniz?" çünkü bi yaştan sonra bünye kaldıramıyor "bak içti de sarhoş oldu babasını eve götüremiyor. niye ehliyet aldık zamanında sana eşşekoğlueşşek" denmesini.
91 entry daha
hesabın var mı? giriş yap