109 entry daha
  • herkesin bildiği gibi benim en sevdiğim hayvanlar penguenler. ama fillere duyduğum saygı sevgi bir başkadır.

    fil hayvanı * dünyanın en nazik hayvanlarından biridir bence. hayır bazen bizimkiler de bana fil falan diyor, insan üzülüyor haliyle. ama filler, o koca cüsselerine ve hantal vücutlarına rağmen çok zariftirler. hareketlerinde hiçbir zorlama bulamazsın. misal bir deniz fili, bir mors gibi değiller karada. yok efendim filler zıplayamazmış. zıplamasın efendim! fil bu, hayvanın kilosundan bağımsız bi ağırlığı var! davşan mı sandın sen bunu? zıplayamıyomuş, tepende zıplar inşalla!

    öte yandan, nasıl ki penguen gibi baba istiyorsak, fil gibi anne de istemeliyiz.

    her anne yavrusuna son derece ilgi şefkat gösterir ama, fillerinki başka. çünkü, uzuuuunn, upuzun bir süre hamilelik dönemi geçirirler. 22 ay be, dile kolay. benim anam dokuz ayı anlata anlata bitiremiyor, bu hayvancıklar 2 sene karnında taşıyor yavrusunu. biz üç kilo bebeyi hastanelerde güç bela doğururken, bir kışlık kömür ağırlığındaki yavruyu savan ortasında doğuruyor garibim. tooozz, pisliiiikk, steril bişi yookk... üstelik, göç yollarında perperişan sersefil oluyor yavrular. yazık ya.

    fil yavruları çok şanslı işte. anne, çocuğuna aşırı değer veriyor. koruyor kolluyor, öğretiyor. insan gibiler. misal genç ve deneyimsiz anne bebeğiyle problem yaşayınca anane hemen olaya el koyuyor. kalpleri kırılıyor, acı çekiyorlar. ölünün ardından yas tutuyorlar.

    fil, belgesellerde gözlerine bakmaktan korktuğum tek hayvan. gerçeğini görsem, kafamı kaldırıp bakabileceğimi sanmıyorum onlara. korku da değil aslında. saygı gibi. biraz hüzünlü bi yapıları olsa da, yunuslardaki gibi "dünya sikime minare götüme" havasında mutlu bi havaları da var. bilmenin ve kabul etmenin getirdiği dinginlik ve neşeyi temsil ediyorlar benim nazarımda. zaten, hiç mahzun olmamışların neşesi, gerçekten neşe değildir ki, değil mi sevgili gönül dostları? asdfsa

    sabahın bir vakti felsefi çıkarımlar yapmayı bir kenara bırakırsak, filler çok şahane hayvanlar. insan penguen gibi babası, fil gibi anası olsun ister yani. ister. gerçi, penguen gibi baban, fil gibi anan olursa sen de panda gibi sikişmeye üşenen tembel tenekenin teki olursun asdfgdsa
216 entry daha
hesabın var mı? giriş yap