42 entry daha
  • şahane film.

    --- spoiler ---

    öncelikle filmde güzel olan hiçbir şey yok. filmdeki hemen herşey çirkin ve bozuk; aynı deforme olmuş biutiful kelimesi gibi. kirli tuvaletler, kan işemek, kaçak göçmenlerin başına gelenler, pis kapitalist iğrenç dünya düzeni, bunlarının sırtından para kazanan çakallar, bipolar zavallı bir kadın, zaaflarına yenik zavallı eşcinsel çinli gibi.

    ölüm üzerinden çürümüşlük ile ilgili bir film. hemen her sahnesi pis kokan bir film. kadınlar bile çirkin filmde. herşey öyle kusursuz bir çirkinlikte planlanmış ki. hayran oluyoruz yönetmene. kulüp sahnesinde beklenen güzel kadınlar yerine, dans eden kızların silikon meme şeklindeki popoları var ki hayatımda gördüğüm en çirkin şeylerden biri. marambra gördüğüm en çirkin kadınlardan biri. vücudu da çirkin. barcelona... barcelona nasıl bu kadar çirkin bir şehir. kim diyebilir bunu. kim çekebilir, eh bir kez daha takdir ediyoruz yönetmeni.

    pirenelere gitmelerini içimden iple çektiğimi farkettim film boyunca. böyle bir ferahlama olacaktı bende, bir nefes alacaktım, aynı semtlerinden bile çıkmamış olan çocuklar, bipolar bozukluğunda kıvranan marambra ya da çivisi çıkmış dünyanın en çirkin oyunlarının dibindeki uxbal gibi. ama olmadı. sadece en son karlı sahnede nefes alabildim, uxbal gibi.

    --- spoiler ---

    muhteşem bir dram. tek kelime ile muhteşem.
292 entry daha
hesabın var mı? giriş yap