9 entry daha
  • lens kullanılmaya başlanılan ilk dönemlerde gerçekleşmesi durumunda; kişide büyük ölçekli panik yaratır. ilerleyen dönemlerde, lense alışıldığından ve tabi ki gözle elleşmeye, oynaşmaya artık korkulmadığından sorun yaratmaz.

    altı yıllık lens kullanıcısı olarak diyebileceğim birkaç şey var. ilk olarak sakin olun. acemi lens kullanıcıları, her zaman lensin gözün arka kısmından beyine kaçtığını, ordan kıvrımlara karıştığını düşünür. yok öyle bir fiziksel yapı. o lens orada; görmeseniz de bilmeseniz de o sizin lensinizdir. onu bulunduğu yerden, birkaç küçük müdahale ile çıkartabilirsiniz. hadi durum çok ciddi, lens çıkmadı diyelim, doktora gidersiniz. ki kaç yıllardır lenslerle yaşıyorum, lens kullanan birçok insan tanıyorum, kimse doktora gitme noktasına ulaşamadı. daha, insanlık o noktaya gelmedi. dolayısıyla, telaşa gerek yok. belki lens düşmüş de olabilir, hele duştaysanız büyük ihtimalle suya karışıp, gitti. *

    lensi arama kurtarma çalışmalarına dönecek olursak; lensi gözümüzün alt ya da üst kapağının altında hissetmemiz, rahatsız olmamız lazım. gözümüzü hiç açamıyor olabiliriz, canımız çok acıyor da olabilir, gözümüz kızarabilir, gözümüzden çok fazla yaşlar da gelebilir. ama olaya bir an önce parmak atmak gerekiyor.

    - eğer lens üst göz kapağına kaçtıysa; gözümüzü kapalı tutup, işaret parmağımızla gözümüzü kavrayarak, göz kapağını ovarak lensi aşağıya ittirmeye çalışmak en mantıklısı. hiç göz kapağını açıp lensi aramaya, hele almaya çalışmayın. hem gözünüz daha çok acır; hem de acemiyseniz gözünüze dokunamazsınız dolayısıyla lensi alamazsınız. parmağımızı üst göz kapağına dayayıp, lensi hissetmeye çalışıyoruz, bulduğumuzda da aşağıya doğru ittiriyoruz. bu kadar basit.

    - lens alt kapaktaysa, hiçbir yere kaçamaz. göz kapağınızı aşağıya çekerek, serçe parmağıyla direk kurtarabilirsiniz.
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap