• hippi bir aktivist kadının, politik görüşlerine karşı olduğu muhafazakarlarla yatarak onların politik görüşlerini değiştirmeye çalışmasını konu alan komedi filmi.

    geçtiğimiz gün verilen 36. cesar ödüllerinde en iyi kadın oyuncu ödülü alan sara forestier başrolde, michel leclerc ise yönetmeni. henüz izleme olanağı bulamadım, sonrasında ek bilgiler ve spoilerlar gelecek.

    film sonrası edit: filmde ilk belirttiğim konu başta öne çıksa da, sonrasında arap babası olan kadın kahramanla, ikinci dünya savaşı'nda ailesini kaybeden yahudi annesi olan erkek kahramanın ilişkisi, modern fransız toplumunun geçmişle ilişkisi, kimlik politikalarının etkisi, kadın-erkek ilişkile üzerine mesajlar veren başarılı bir komedi.

    bu arada

    --- spoiler ---

    eski fransız başbakanı ve sosyalist lider lionel jospin filmde bir sahnede başroldeki jospin hayranı sevgilisine sürpriz yapan kadın kahraman tarafından eve davet ediliyor. çok keyifli bir sahneydi, fazla yapay da durmuyordu. jospin'in kadına yaptığı espri de filmi izleyeceklere kalsın.

    --- spoiler ---
43 entry daha
hesabın var mı? giriş yap