19 entry daha
  • bana göre son derece itici olan kapağı yüzünden başlarda soğuk baktığım ama bir sohbet esnasında laf arası sözü edilince merak edip başladığım oyun. izlenimlerim şunlar:

    - eğer bir god of war beklentisiyle başladıysanız -ki aslında bu normaldir- oyunun ilk 1-1,5 saati sıkıcı geçebiliyor. bu süreden sonraki kısımların verdiği haz için bu süreyi çekmeye fazlasıyla değer.

    - ek olarak gelen ve çeşitli bulmacalarda kullanmak zorunda da olduğumuz silahlar ile birlikte oyun genelinde hep aynı kılıcı kullanıyorsunuz. bu durum da biraz sıkabilir insanı ama kısa bir süre sonra kılıcı unutup kendinizi olaylara ve düşmanlara odaklanmış buluyorsunuz. o dakikadan sonra silah olayı problem olmaktan çıkıyor zaten.

    - oyun süresi gerçekten çok uzun geldi bana. bu süre yaklaşık 22 saat ama bitirdikten sonra şimdi diyorum ki her saniyesine değer bir yapım bu, iyi ki oynamışım.

    - konusu hoş. bu devirde özgün senaryolarla gelen oyun bulmak gerçekten zor ve darksiders'ı bu kategoriye sokabiliyorum şahsen.

    - başkalarının dikkatini çekti mi bilmem ama bana garip gelen ve çok da hoşuma giden bir ayrıntı var bu oyunda. sanki bölümler arası denge sağlansın diye özel bir çaba sarfedilmiş gibi. yani harita üzerindeki bir yeri diğerinden ayıramıyorsunuz önem bakımından. çok homojen bir dağılım sağlanmış oyun geneline. bir bölümü bitirdikten sonra o bölümle işiniz bitmiyor zaten mutlaka bir şekilde tekrar kullanıyorsunuz ve her bölümün kendine has özellikleri var. mesela aslında çok gereksiz olarak gördüğünüz bir alanda çok önemli bir şahsın yer aldığını sonradan görebiliyorsunuz falan, spoilera girmeyelim şimdi ama oynarken anlayacaksınız bunu zaten. kısacası oyunda bütünlük sağlanmış bir bakıma.

    - oyunun kendine has bir özelliği de tarafsızlık. cennet ile cehennem askerleri arasındasınız ve dengeyi sağlamak için önünüze kim gelirse iyi kötü demeden biçiyorsunuz. değişik bir deneyim.

    - bosslar gerçekten kolay olmuş ama bu durum bu oyun için bir avantaja dönüşmüş bence. hikayenin akıcılığı bozulmamış bu sayede.

    özetle bu oyun gerçekten oynanmaya değer diyebilirim. hatta genellikle kaliteli olduğunu düşündüğü yapımları oynamış şahsımın da listede üst sıralara koyabileceği bir oyun bu. gerek puzzle lar gerekse de oynanış bakımın god of war serisi ile benzerlikler gösterse de bir god of war beklentisi ile başına oturulmaması gerek. genel olarak her şey güzel, oynayınız, oynatınız efendim daha ne diyeyim.

    edit: yazmayı unutmuşum. 22 saatlik oyunun sonu videosu biraz daha şatafatlı olmalıydı. böyle, insana değişik duygular yaşatmalı, aşkı yeniden hatırlatmalı hatta orgazma bir adım yaklaştırmalıydı falan. o biraz eksik kalmış işte.
43 entry daha
hesabın var mı? giriş yap