241 entry daha
  • federasyonun yönetmeliklerine rağmen transferde yapılan stratejik hatalar müteakiben söylendi yazıldı. izlenmesi gereken yol yerli çekirdek kadronun etrafına takım kurmak olmalıyken fahiş transfer ücretleriyle cl için ikinci bir lejyoner takımı oluşturuldu. aydınlar'ın söylediği gerekirse iki ayrı takım kurarız sözü avrupa voleybolunda çok dalga konusu oldu ve sonuçta bu hesabın tutmayacağını söyleyenler haklı çıktılar. burada yapılan şey yerli oyunculara biz size güvenmiyoruz demekti en baştan ama sezonu götürecek olan da bu yerli oyuncular olacaktı. son yarı final maçında sahaya çıkan ilk altı bu sezon 10 maç bile bir arada oynamamıştır ki bunların içerisinde de bu seviyeye denk diyebileceğiniz maç sayısı bir elin parmağını bulmuyor. karşısındaki takımsa içlerinde kalibresi çok yüksek bir çok rakip bulunan onlarca maçı bir arada oynayarak buraya geldi. çok daha zor bir maç trafiğinde olmasına rağmen rotasyon denen mevhumu maç içerisindeki taktik değişiklikler, zorunlu sakatlıklar dışında yapması gerektiği gibi yaptı vakıfbank. fenerbahçe gibi haftadan haftaya anormal kadro değişiklikleriyle kimini sahaya kimini tribüne çıkarmak zorunda kalmadı. bir takımı sadece antrenman temposuyla böyle bir turnuvaya hazır tutamazdınız, olmadı da. sezon öncesi eczacı ve fenerbahçe karşısında neredeyse şans verilmeyen hatta galatasaray'ı bile geçemeceyeği söylenen vakıfbank hem eczacı hem fenerbahçe'yi avrupa'da sürklase etti. bunu da tek tek bakıldığında çok daha mütevazi görünen kadrosuyla başardı. sokolova beklentilerin çok ötesinde kötü bir sezon geçiriyor olmasa fenerbahçe yine vgs yi geçebilirdi ama bu durum izlenen yolun yanlış olduğu gerçeğini değiştirmezdi.

    voleybolda yıldız transferi kadar önemli şeylerden biri takıma bir kimlik bir dinamik yerleştirmek ve bu takımın ritmini bulmasını sağlamaktır. fenerbahçe kağıt üzerindeki etkileyici kadrosuna rağmen şartlar gözetilmeden kurulan kadro nedeniyle sezon boyunca hiçbir zaman bir oyun istikrarı yakalayamadı. kaybettiği kazandığı onlarca maç içerisinde takım olarak çok fazla iniş çıkış gösterdi. temelde de bu yüzden en kritik anlarda maçları döndürecek reaksiyonlar çoğunlukla ya verilemedi ya yetersiz kalındı.

    fenerbahçe taraftarının genelinin de özellikle transfer döneminde avrupa voleybol sitelerinde estirdiği kibirli davranışlar, boşuna maç yapmayalım kupayı direkt bize verin gibi rakibe sıfır saygı içeren küstahca tavırları da karşılığını bulmuş oldu. bu köyden indim havasına oldum olası sinir olmuşumdur ve kendi takımımın taraftarı yaptığında bile beni germeye yetiyor. neredeyse koca bir kıtayı anti fenerli yapacak kadar coşan bu arkadaşlar da rüyadan uyanmışlardır artık.

    mehmet ali aydınlar bundan sonra yine deli paralar harcamaya, kadroyu yıldızlarla donatmaya devam eder mi bilmiyorum da bu şubede öncelikle yerli oyunculara karşı olan ön yargıların kırılması gerekiyor. rusya diğer takımlardan daha muhteşem bireysel yetenekleri var diye dünya şampiyonu olmadı. 2 yıl önceki fenerbahçe acıbadem de telekom, eczacı, vgs üçlüsünü ekarte ederken onlardan daha iyi kadrosu olduğu için değil daha iyi takım olabilmeyi başardığı için son maça dek hiçbir şekilde favorisi olmadığı ligi şampiyon bitirebildi. bu şube kendi içerisinde böyle bir örneği bizzat yaşamışken ne diye basamakları sindire sindire çıkmak yerine astarı yüzünden pahalı asansör yapmakla uğraşır anlamam doğrusu.
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap