7 entry daha
  • klibini ayrıntısıyla anlatmak gerekirse:

    muhtemelen gazete dağıtıcısı bir bisikletli görüntüsüyle açılan videoya sahip viva hate dönemine ait bu morrissey parçasında klip boyunca morrissey’in james dean'in ayak izlerinde ilerleyişine tanık oluruz; zaten bilindiği üzere suedehead yakıştırması da james dean içindir.

    londra’nın nezih muhitlerinden chelsea'de 32 nolu eve doğru ilerler ve banyoda, önünde bir daktilo ile morrissey’i buluruz küvette sular altında ve düşünceler içinde.. aldığı notlar, ‘in memory of james dean’ başlıklı bir gazete küpürü ve mavi zemin üzerine sarı harflerle yazılmış there is a light that never goes out hızla geçer gözümüzün önünden.

    sonra sarışın, mavi gözlü küçük bir oğlan görünür kafasında kaskıyla; morrissey’e bir paket getirmiştir bu güleryüzlü, sevimli çocuk. saçlarının uzun ön kısmı rüzgarda dalgalanan morrissey’in kapının önünde bu paketi almasıyla bir mekan değişikliği yaşanır ve londra’dan kalkıp birleşik devletlerin o çok bilinen kuzey * kasabalarından, james dean’in doğduğu yer fairmount/indiana’ya geçilir.

    videonun geri kalan bölümü morrissey’in bu kasabadaki uzun yürüyüşleri ve bolca fotoğraf çekmesiyle geçer. kasabaya ilk geldiğinde siyahlar içindedir ve elinde le petit prince* vardır. yalnızdır. fötr şapkası ve uzun paltosuyla hüzünlü bir görüntü çizer. kasabanın belli yerlerinde fotoğraflar çeken, lokal kafelerde kahvesini içip gazetesini okuyan, eski model bir motosiklet üzerinde çok mutlu görünen bir yabancı. terkedilmiş ve duvarlarından birinde “you can’t go home again” yazılı boş bir evde (dean’in evi olabilir) buluruz sonra kendisini pencereden dışarıyı izler siyah çerçeveli gözlüğünün ardından.

    james dean’in east of eden filmini hatırlatan, samanlığı andıran bir odada bir defteri okurken görürüz morrissey’i tam da “you have to sneak into my room just to read my diary” sözleri işitilirken. beyaz bir beton üzerine bırakılmış el izleri ve jim dean yazısı gözükür sonra ve kırmızı bir traktörü sürme çabası içindeki morrissey.

    sonra biraz davula vurma ve mezarlık sahnesi... james b. dean 1931-1955 yazılı (ki bu b. byron’un kısaltılmasıdır) mezar taşının yanı başındadır ve sonsuz bir sessizlik içinde oturmaktadır. fonda james dean’in çok yakıcı ve bir o kadar kederli bir görüntüsüyle biter.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap