10 entry daha
  • oyunculuklar harika, konu klişe ama farklı bir şekilde işlenmiş, yönetmenlik muazzam... ama gelin görün ki sağlam sinirlere sahip olmak lazım izlemek için. dizinin ilk bölümünden beri her şey batıyor bana. ya kendimi aşmış bir şekilde empati kuruyorum - ki 30'lu yılların orta yaşlı amerikalı kadınıyla bu pek mümkün değil- ya da herhalde klişe şeyler bekliyorum.
    --- spoiler ---
    ilk darbeyi mildred'ın, kocası terk ettikten kısa süre sonra, o şişko göbekliyle sevişirken kendinden geçmesiyle yedim. nasıl olur ya? be kadın dedim... kocan seni terk etmiş, elinde üç beş sentle çocuklarının karnını doyurmaya çalışıyorsun, ayakkabın ayağını vurana kadar iş bakıyorsun öte yandan sanki hayatındaki tek sorun kadın gibi hissetmemekmiş gibi davranıyorsun.
    ardından ikinci darbeyi, kızını kaybettiğindeki pervasızlığıyla yedim. ben o kız öldüğünde daha fazla ağlamışımdır anasından. kadın kızının ölümünü gördü sonra bindi arabaya eve gitti uyudu. haspinallah ya. bi de thank god gibi bir şeyler zırvaladı şirret kızına sarılırken. oracıkta sonsuza dek şu mildred sevdasına dur demem gerekirdi ama yok, kaşındım.
    üçüncü darbe hemen arkasından paralı jigolosuna olan tavrıyla gelmekte gecikmedi. "aylardır adamın masraflarını karşılıyorum" ne demek mildred? seks manyağı gibi davranmalar nedendir? iltifat duymak için mi tüm bunlar? zevk için mi? hay delireceğim izlerken.
    ve dizinin başından beri peşimizi bırakmayan mildred'ın çirkef kızı. aman yarabbim. o ne uyuzluk... o ne "gel benim ağzıma ağzıma vur" diye ısrar ediştir. kafasındaki o kocaman kurdeleyi böyle kafasına suratına geçirip sıkasım var çok fena. peki biz kıza burada sinir olurken anası mildred orada ne yapıyor? ona açıklama yapıyor. kızı eline sigarasını almış anasına tokat atıyor kadın ona orada açıklama yapmaya çalışıyor. ah mildred çekeceğin var falan diyeceğim de sana da pek acımıyorum haspam.
    --- spoiler ---
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap