91 entry daha
  • 2007 senesinden beri her sene iki yaş yaşlanmama neden olan okulum.

    öğrendiklerimin başını ise trabzon'un aslında ufak bir şehir olması çeker. istanbul izmir gibi büyük bir şehirden giden kesinlikle bir adaptasyon sorunu yaşar emin olun. daha sonradan anlarsınızki trabzon uzak bir şehir, ha deyince kafa tatiline asıl ikematgahınıza gidemezsiniz.

    okulun en büyük artıları eğitimi ve bir nebze de olsa kampüsü. eğitim konusunda insanı biraz yorar fakat ktü mezunu birisi emin olun mezun olduğu bölümde diğer üniversitelere göre daha engin bilgiye sahip olur, 3. sınıftayken stajda vardiya mühendisliği yapabilmem ktü sayesindedir. odtü öğrencisi diğer stajyer arkadaşa açtığımız atık su tüneli hakkında bilgi verirdim hesap edin.
    kampüs ise güzeldir fakat trabzon gençliği istilasındadır, a kapısı'ndan girişte öğrenci kimliği sorulur "iyiymiş hacı giremesin öğrenci dışındakiler" dersin, ama gel gelelim c kapısı'ndan kafasına esen sorgusuz sualsiz girer. sonrası malum.

    yurt meselesine pek değinmek istemiyorum, iki ay sonra eve çıktım. ki sabırlı biriyimdir normalde.

    ulaşım trabzon'un en güzel yanı diyebilirim, biraz pahalı gibi gözüksede kolay kolay aksamayan bir ulaşım ağı var. minibüs olayı yok, 9 kişilik dolmuşlarla gidilir her yere. 1.25tl'ydi sanırım en son sabit fiyat. balık istifi gitmemek için bence katlanılır bir rakam. fakat taksiye binmeyi düşünen varsa hemen fikrini değiştirsin. çok mecbur kalmadıkça taksi kullanmayın, fiyatlar aşırı yüksek. zaten farkedeceksiniz ki şehirde çok taksi de yok.

    gıda ve giyim alışverişi konusunda istanbul ile kıyaslarsak bir fark yok diyebilirim, fiyatlar bire bir olmasa bile ihmal edilebilecek farklara sahip. şaşıracağınız husus ekmek olacaktır, trabzonun günlük ekmeği 1tl'dir, zam gelmez, hammadde fiyatı arttıkça gramaj düşürülür fiyat sabit bırakılır. ve de vakfıkebir ekmeğinin tersine günlük ekmeğin yarılanma süresi çok kısadır, öğlende aldığınız ekmeği ne kadar iyi saklarsanız saklayın akşama yiyememe ihtimali yüksektir.

    bir diğer husus trabzon havası. türkiye'nin londra'sıdır trabzon, her daim kapalı ve karamsar bir hava hakimdir, yağmuru insanı ıslatmadan bırakmaz. mevsim yaza dönünce de bunalmaya başlar insan, yemek yerken bile terlersin.

    gelelim halk-öğrenci diyaloğuna. bir kısım açık fikirliler dışında öğrenci sevilmez bu şehirde. "bunlar öğrenci bak ne pislikler vardır bunlarda" cümlesini insanın gözünden okuyabilirsiniz. diğer öğrenciler ile ilişkiler ise şu yönde olacaktır; en başta kalabalık bir grubunuz olur, sonra kopmalar başlar sonra ise bölünmeler, en son 4-5 yakın arkadaşınız kalır geri kalanlar ise merhaba merhabadır. erkek öğrenciler için kız arkadaş bulma yeri titia'dır, kız öğrenciler için ise concon tipleri saymazsak mühendislikler gözdedir. yani "mühendisliğe geldik hacı kaldık sap" diye düşünmeyin, tabi üniversitede kızlar teklif ediyormuş lafının da şehir efsanesi olduğunu aklınızdan çıkarmayın. ve ayrıca size yakın davranan her kız size aşık değil. keza kızlar açısından erkekler de öyle.

    çömlekçi'yi her 10 kişiden 6'sı biliyordur türkiye'de. teferruata gerek yok.

    tutulan evin üniversite'ye olan mesafesi çok büyük önem taşır, bir süre sonra "aman boşver bugün gitmesem de olur" demeniz alttan alınacak derslere davetiyedir. ktü'de alttan ders almak kolay değildir. %90 ihtimalle dersiniz çakışır fakat devamsızlıktan kalmazsanız devam zorunluluğunuz yoktur uygulama saatleri dışında. 2 vize 1 final uygulanır, 1. vize %30, 2. vize dönem içi ödev olur genelde %20, final ise %50 etkiler dönem sonu notunu 50 ortalama tutturursanız cc ile verirsiniz dersi. 45-50 arası ortalama dc gelir not ortalamasına göre geçer veya kalırsınız. yeni öğrencilerde sınıf geçme ortalaması gelmiş sanırım 1.80 diye duymuştum. büt hakkı bir dönem için geçen sene 3'e çıkarıldı, büt final yerine geçer, yaz okulu yoktur.

    ibret-ül versite adlı kısa film izlenmelidir, ktü hakkında fikir sahibi eder.

    beşiktaş, fenerbahçe ve galatasaray'ın üniversite kolları faaliyettedir (keza diğer takımlarında) fakat biraz gizli organize olur, gerçekten kendinizi yakın hissedeceğiniz arkadaşlar bulmanız için biçilmiş kaftandır bu oluşumlar ve de şehire adapte olmayı kolaylaştırır ciddi anlamda.

    velhasıl ktü'nün iyiliği tamamen görecelidir, şehire adaptasyona göre değişir. bana göre teknik üniversite etiketinin altını doldurabilmektedir.
278 entry daha
hesabın var mı? giriş yap