21 entry daha
  • bakandan torpilli milletvekilinden torpilli genel müdürden torpilli müdürden torpilli çocuğu olduğu için işe gelmeyen emekliliği geçtiği için iş yaptırılamayan insanların arasında kaldığın için 3 kişilik işi tek başına yapmaktır. bir evrağı kıvırırlar, arkasına "gereği rica" yazarlar, artık senin sorumluluğundadır. bunu günde 30 kere yaparlar isterlerse sen de koşuşturur durursun. kimseye "birimde 6 kişi daha var neden bütün yazıları ben yazıyorum" diyemezsin.

    bazen de böyledir memurluk ama bunun olma ihtimali çok çok çok düşüktür. biraz böyle olsa da bunu yapan da bir yerden sonra uyanır duruma, "uyanıklık sebebiyle torpilli" konuma geçer, başkası yapar işleri.

    bu dediğim büro çalışanı için. yoksa öğretmen polis doktor hemşire assubay nufüs memuru veznedar bankacı vb epey de çalışır. zaten normal memur alımı devede kulak artık. azalarak bitiyor devlet memurluğu.

    edit: devlet memurlarını bağlayan mevzuatta "amuda kalkılmaz" yazmıyor. işini aksatmadıktan sonra tüm mesai boyunca amuda kalkılabilir.
79 entry daha
hesabın var mı? giriş yap