87 entry daha
  • bir radikal gazetesi yorumunu alıyorum buraya:

    "üşenmeden 54 yorumuda okudum ve anladım ki; artık kıyamet kopmalı. allah a hakaret edilecek, allah yok denilecek ve buna göz yumulacak arkasından mizah denilecek öyle mi? arkadaşlar bazı konular şaka ve mizahtan uzaktır bunları bilmemiz lazım.tamam fikir özgürlüğü ama o kadar da uzun boylu değil.bakınız dinimizde evlilik ve boşanma hususunda bile şakalaşma yasaktır şakadan bile olsa biri karısını boşarsa gerçekten boşanmış sayılırlar ve nikah tazelemek gerekir.biz böyle ince naif çizgileri olan bir din ile şereflenmiş iken onunla böyle alay edemeyiz buna hakkımız yok"

    buna şöyle bir soru sormak istiyorum, belki böylesine bir entelektüel seviyeye ulaşmam mümkün değil ama; peki dininizde allah yok denilmesi yasaksa bundan sizin dininizden olmayanlara ne?

    olmayan bir tanrıya inanıyorsunuz, olmayan tanrı uğruna merasimler düzenleyip kurallar koyuyorsunuz ve bir yalanlar sisteminin peşinde koşturuyorsunuz. bir birey sizin yalanlar sisteminizin yalandan ibaret olduğu umursayıp da bildirdi diye hakaret etti sayıyorsunuz. yalanın üzerine inşa edilmiş kurallar kendisinin yalan olmadığını söyledi ve bunu hakaret saydı diye o yalana kapılmamış bireyler neden bunu umursasın, niye böyle bir zorunluluğu olsun. demokratik bir dünyada böyle bir saçmalıktan söz edilebilir mi? kalabalık olduğunuza güvenip de tehdit mi ediyorsunuz?

    ha diyorsan ki, "allah vardır din de doğrudur" koy kanıtını hepimiz mosmor olalım, "saçmalamışız abi" diyerek köşemize çekilelim.
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap