4 entry daha
  • kitabı ilk kez d&r'da görmüştüm. çok merak ettim fakat alacak para o an üzerimde yoktu bende arkadaşımdan borç istemiştim sağolsun vermişti bende kitabıma kavuşmuştum. kitabın önsözünde "bu kitabı okuduktan sonra bir teleskop almak isteyeceksiniz." gibi bir söz vardı. sir patric moore haklı çıktı. kitabı bitirdikten sonra bulunduğum şehirde satılan tek teleskobu almıştım. ama daha ileride ki kısımlarda yazan "gezegenleri gözlemek için en az 8 cmlik mercekli teleskop gerekir." sözüne dikkat etmemiştim. 4 cmlik mercekli bir teleskoptu bendeki. ayı izlemekten başka bir işe yaramadı. ama bir umut gezegen olduğunu düşündüğüm gökcisimlerine bakmıştım. (nasıl ayırt ettin derseniz şöyle ki: göz kırpıyor gibi gözüken, hafif yanıp sönen gök cisimler yıldızlar, diğerleri ise gezegenler oluyor.) ama beyaz noktalardan başka bir şey göremedim. yalnız kış gecelerinde omuzuma aldığım montla balkondan aya bakmak veya gökyüzünü izlemek çok değişik bir keyif vermişti bana. sessizlikte o uzak yerlere bakmak, oralarda neler olduğunu hayal etmek felan çok hoştu yav. bu duyguların hepsini bu kitap sayesinde tattım.

    ayrıca ozamana kadar baştan sona okuduğum 3. kitaptı.
    1. büyükanneye hediye 1. sınıfta öğretmenimin karşısında herkes gibi baştan sona okumuştum ve okumayı öğrendiğime kanaat getirilmişti.
    2. bambi 4. sınıfta öğretmenim "yeter ulan hiç kitap okumuyon. al oku şunu özetini çıkar bana ver yoksa geçirmem seni" demişti.
    2,5. define adası. evde bulup merak etmiştim. hep yarım kalırdı. hiç tamamen okuyamadım.
    3. gezegenler kılavuzu
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap