106 entry daha
  • bugün yolcu indirdikten sonra önündeki minibüsün hareket etmesini beklemek yerine sola bakmadan hızla sol şeride fırlayan bir minibüs nedeniyle yaşadığımdır. arabayı kullanırken olanlara dikkat etmekten öte olacakları da hesaplayarak gitmeme, en ufak ihtimalde korna uyarısından çekinmememe rağmen o nasıl ve hangi hızla sola çıkıştı ki bir anda yok sonraki anda var olan o minibüs sağımdan belirdi anlayamadım, elim kornaya bile gidemedi.
    minibüsü görüp çarpışmanın kaçınılmaz olduğunu anlamamla direksiyonu sola kırdım ve solda devam edecek yol olmadığı için de frenledim, refüje çıkarak kazayı sağ ön çamurlukta ufak bir ezikle atlatabildim bu şekilde, bana hiçbir zarar gelmedi. tuhaf bir şekilde korkmadım, belki her şey çok çabuk ve nispeten hafif atlatıldığı için ama çok öfkelendim önce. minibüsün tekrar gaza basarak yürümeye kalkmasıyla öfkem daha da arttı. mecburen kaza mahalli bozuldu, ben de hareket ettim ve önüne kırarak durdurdum minibüsü. sonrası ise bildik şeyler. karşılıklı tartıştık. tabii ki nasıl o şekilde çıktığı sorusuydu ilk isyanım. ikincisi ise daha iki taksidini ödediğim arabam içindi. ilk arabamı beş yıl tek çizik olmadan kullanıp, beni çok mutlu eden yeni arabamı almanın heyecanını yaşıyordum haliyle iki aydır. daha üç yıl taksidim var ödenecek.
    minibüsçünün olaydan sıyrılma çabası karşısında kaza tutanağını o şekilde düzenlemeyi reddedip önce polisi, ardından da eşimi ve arkadaşımı aradım. bu sırada minibüsçünün çöken çamurluğa bakarak bir şey olmadığını söylemekte olması beni delirtiyordu.
    aracın içine geçip bekledim eşim, arkadaşım ve polisi. tutanağın düzenlenmesi için tacizleri de iki kez bertaraf ettim. eşim ve arkadaşım geldiğinde de hala, bana zarar gelmemesinin ardından içime oturan yeni arabaya gelen zarardan bahsederken şöförün "arabanın iki aylık olması" sözlerini benim kadın olmamla birleştirip "iki aylık şöför olduğumun belli olmasına" dönüştürmesine isyan ettim. yine de şükürler olsun, paniklemedim, minimum zarar görecek manevrayla hafif atlattım. şimdi servis ve sigorta uğraşı süreci başlayacak.
    gelen memurlar da sağolsunlar yardımcı oldular, kendi başımıza düzenlenecek tutanak yeterli olmayacaktı. bugün de yaşanacak bu varmış yaşadım. umarım ilk ve son olur.
258 entry daha
hesabın var mı? giriş yap