57 entry daha
  • zararsızdır diyen arkadaşların bu meret hakkında yeterli makale okumadığını düşündüğüm şurup. pek çok ürün glikoz şurubu kullanıp yerine şeker'de yazmaktadır. sanıldığı gibi yeni kullanılmaya başlanmamıştır pek çok yıldır kullanılmaktadır. ülker grubu sahibi olduğu pendik nişasta ile bu şurubu üretmektedir.bu güzel şurup 1993 yılından beri hayatımızdadır,tüm alkolsüz meşrubatın içinde %100 meyve suyu olanlar hariç kullanılmaktadır. aromalı mineralli içeceklerin içersinde şeker varsa o şeker bu şuruptan elde edilmiştir.

    imdi sorun şudur normal şeker sakarozdan elde edilmektedir ve sevgili pankreasımız nispeten daha rahat tolore edebilmektedir oysa glikozdan elde edilen pankreası daha çok yormaktadır. buradan şu anlaşılmasın normal pancar şekeri de sağlığa faydalı değildir. onu da az tüketmek lazım.

    ve fakat glikoz şubunun asıl kıllandırıcı noktası elde edildiği nebatattır yani gdo'lu mısır. gdo'nun sağlığa zararı ise genetiği değiştirilip belli bir cins böceğin mısır püskülüne dadanıp hastalık yapmaması için genetiğine eklenen genin insan vücudundan atılırken bağırsaktaki iyi huylu bakterileri öldürerek bağırsağı savunmasız bırakması ve kolon kanserine sebep olmasıdır. 70 kg bir insan'ın bağırsağındaki bakteri miktarı aşağı yukarı bir kg civarıdır ve bu insan sağlığı için gereklidir. glikoz şurubu yapısında bu geni barındırdığı için zararlıdır.

    ikinci sebep olarak glikoz şurubu çok hızlı bir şekilde insülün seviyesini yükseltip alçalttığı için hem pnakreası yormaktadır hem de ihtiyacınız yok iken açıkmanıza sebep olmaktadır. yani sizi şişmanlatır,obezitenin sebebidir. bu şurubun nişasta bazlı şeker ismiylede piyasada dolaşan bir kardeşi vardır. bu mamulü üretenler tarafından o da şeker bu da şeker diye pancar şekerinden farkı omadığı söylenir yalnız ab kriterleri bu şekerin ve glikoz şurubunun kullanımını düşük tutmaya çalışmaktadır.

    hülasa şekerden uzak durun ihtiyacınız olan tüm şekeri meyve ve sebzelerden bol bol elde edebilrisiniz. illa tatlı olsun diyorsanız türk tipi şeker için (bkz: pekmez)
158 entry daha
hesabın var mı? giriş yap