7 entry daha
  • mystery solved

    ilk olarak, son dönemde izine az rastlanır türden araştırmacı kimliğiyle en karanlık arabesk rap sırlarına ışık tutan ve bizlerin karşısına haber olarak gelmesini sağlayan, uluslararası saygınlığı ile tanınan hatay üniversitesi arabesküterya bilimi ve gardaşlar arası ilişkiler bölümü mezunu kank. dr. zumdurbeyan'a bir kez daha teşekkürü borç bilirim. bir kez daha yayına hazırlaması farz olan, rehberin yapraklarına "kazınacak" ve hatta "gömülecek" büyük bir gelişmeyi ulaştırdı bizlere.

    daha önce rehberin "the four horsemen" bölümünde kendilerinden "grup biz dört kişiyiz gardaş" olarak bahsettiğim sanatkarlar topluluğu ile ilgili elimize geçen sıcak gelişmeleri burada paylaşmayı kendime görev biliyorum. öncelikle bu kova etkisinde yazdıkları gerçeküstü, transandantal ve bir tutam kafkaesk eserleriyle milyonları büyüleyen grubun gerçek adının "asi styla gaziantep rap time" olduğunun altı çiziyorum ama "stayla"nın "l"sinin büyük yazıldığının altına imzamı atmaktan da çekinmiyorum.

    asi styla gaziantep rap time 4 aralık 2011 günü kendinden geçmiş hayranları ile "gölbaşı çok amaçlı spor salonu arena"da bir araya geldi. bulunduğu devasa sahneden gölbaşı(arbsk. qölbaşı) hayran kitlesine seslenen asi stayla, alanı tıklım tıklım doldurdu ve son beş yılda en çok izleyici hasılatı elde eden konserin sahibi olarak tarihin altın künyesine adının baş harflerini yazdırdı. özellikle canlı kaydı izlerken fark edilebildiği gibi, konserin son anlarına yaklaştıkça seyirci ile yakaladığı sinerjide nirvanaya ulaşan duo, mikrofonu ileri uzatmak suretiyle şarkının bir bölümünü dinleyicilere söyleterek freddie mercury'nin wembley stadyumunda 86 senesinde love of my life'ta yakaladığı sanatçı-dinleyici performansını kıskandıracak bir iş ortaya çıkarttı, "god save the asi stayla" diye haykıran gençler güvenlik güçlerince sahneden zor uzaklaştırıldı.

    ve işte o yıllarca hafızalardan silinmeyecek, travmatik etkisinden en ufak bir şey kaybetmeden yerli yerinde sabit kalacak "live @ qölbaşı" kayıtları:

    http://www.facebook.com/…hoto.php?v=340813832602597

    konser sonrası kendinden geçmiş durumdaki hayranların geçirdikleri son birkaç saat ile ilgili izlenimleri içeri kova alınmamasına ve efes extra satışının yasaklanmasına olan isyanları dışında müzikal hususta oldukça tatmin olmuş bir ayardaydı. grubun unutulmaz eseri "biz dört kişiyiz gardaş"ı playlist'e almayışı hayranlarını üzerken, grubun her şarkı sonrası biss yapıcam diye gidermiş gibi yapması gönülleri avuttu, hayranların heyecanını zirvede tutmayı başaran etken oldu.

    elimizde görüntüleri bulunmasa da yılın ilk günü gazi-antep rüya plaza'da uniamk. arabesk rap festivali kapsamında sahne alan grup headliner olarak anılmasıyla izleyicileri arabesk ve gözleri yaşlı bir orgazma sürükledi. konserde bu efsanevi gurubun altında çıkan eski toprak mc mahmut ve yeni prens mc aliko'nun varlığı da kaliteli müzikal organizasyonlara aç izleyiciyi yaklaşık bir aylık sürede iyice doyurmuş oldu.

    işte konser afişi:

    http://www.facebook.com/…29128478087&type=3&theater
hesabın var mı? giriş yap