192 entry daha
  • güzel bir film, izlenmesi, üzerine konuşulması gerek ama "sert" olduğunu iddia eden, eroin'in bok ettiği gençlerin hikayesini anlatan filmin sonunda esas oğlanın konumu fazlasıyla " toz pembe".
    şöyle ki;

    --- spoiler ---

    iskoçya'nın en kötü tuvaleti'ne sıçıp, bir an bile tereddüt etmeden kıçındaki fitili bulabilmek için klozete dalıyor eleman... tamam bu sahne neden damara uyuşturucu enjekte etmemeliyiz konseptine uyuyor.
    ayık kimsenin bulunmadığı evde, babası ancak öldükten sonra ortaya çıkan bir bebek var. bu kısım da oldukça iyi açıklamış amı götü dağıtmanın sonuçlarını.
    diğer karakterlere göre oldukça derli toplu bir hayat yaşayan tommy'nin, "yetişkin bir adamım, kendi kararlarımı kendim veririm" tripleriyle başladığı uyuşturucu macerasının kedi bokuyla sonlanması da oldukça çarpıcıydı.

    ama, tüm bunlara rağmen esas adamımız renton ne yapmış film boyunca;

    önce iskoçya'nın en güzel hatununu götürüyor, ardında rehabilitasyon ayağına hapis cezasından kendini kurtarıyor, sonra gidiyor londra'ya anında adam gibi bir işe girip para biriktirmeye başlıyor, o kadar boktan bir ortamda eroin kullanmasına rağmen ne bir virüs ne bir hastalık kapıyor. her şeye rağmen ailesi desteğini esirgemiyor, bir de tüm bunların üstüne havadan gelen bir 12.000£ çıkıyor.

    --- spoiler ---

    şimdi bu film uyuşturucuya özendiriyor demek için sağlam uyuşturucu kafası lazım kabul, ama tüm bu güzel rastlantılardan sonra bahsedildiği kadar sert bir film olmadığı da açık.

    ayrıca (bkz: perfect day)
248 entry daha
hesabın var mı? giriş yap