7 entry daha
  • önceki oyunlarda o kadar "dünyanın sonu", "güneş patlaması" falan göndermesi varken ve oyun içi hikaye 2012'nin son aylarında geçiyorken (örneğin desmond'un abstergo tarafından kaçırılması ve laboratuvara kapatılması eylül 2012 olarak geçiyor), tüm serinin çözüleceği bu son oyun 21.12.2012'de çıksaydı çok bomba olacağını düşünüyordum. 30 ekim sürpriz oldu açıkçası. ancak oyun ekim'de çıksa da, 21.12.2012'de ubisoft'un illa bir şeyler yapacağını düşünüyorum halen. hikayenin nihai sonunu getiren bir animasyon veya kısa film vesaire olabilir mesela.

    serinin önceki oyunlarından ac3'e kalan ve cevaplanmasını beklediğimiz soruları özetlemek gerekirse:

    --- serinin tüm oyunlarına dair spoiler ---

    * acr*nin sonunda desmond ve ekibinin vardığı yerde ne bulacaklar ve orada insanlığı sonundan kurtarmak için ne yapacaklar?
    * abstergo, yani templarlar ile nasıl bir karşılaşma olacak?
    * templar organizasyonlarının iç yüzü ve işleyişi hakkında neler öğreneceğiz?
    * desmond'un babası william'ın assassin topluluğundaki rolü ne ve geçmişinde neler var?
    * acb*nin sonunda lucy neden öldü(rüldü)? desmond'la aralarında geçebilecek bir ilişkinin önceki uygarlığın planlarına uymamasından mı, lucy'nin ikili ajanı oynamasından mı?
    * templarların dünyanın dört bir yanına dağılmış mevcut pe*leri toplayıp bir uyduya koyup dünyanın yörüngesine yerleştirerek tüm insanlığı kontrol etme gibi bir planını ilk oyunda öğreniyorduk. bu plana ne oldu?
    * acr'de subject sixteen fena harcanmıştı. onunla ilgili yeni bir şeyler çıkacak mı?
    * yok olan uygarlık ve önceki uygarlığın elinden kaçan adem ve havva ile ilgili neler öğreneceğiz?

    --- serinin tüm oyunlarına dair spoiler ---

    çıkmasına daha çok zaman var. önceki oyunlar dururken oynamaya direk ac3'ten başlamak hayatınızın hatası olur. ac3 çıkana kadar senaryoyu takip ederek, diyaloglara dikkat ederek sırasıyla ve baştan itibaren serinin oyunlarını oynamanızı tavsiye ederim.

    not: ac3'teki assassin'in ezio olmayacağı kesin. ezio'nun sonu için bkz: assassin's creed embers.
263 entry daha
hesabın var mı? giriş yap