8 entry daha
  • popülist parti.

    bedelli askerliğe ve profesyonel orduya karşı çıkarken durdukları öyle sıradan ki, şaşırıp kaldım. vicdani ret ve total ret hakkında zerre bilgileri yok. olayı "haksız yere insanlar ölmesin diye askere gitmek" şeklinde teorize etmeleri de komik. sanki vicdani retçilerin en büyük hayali, profesyonel orduya geçmekmiş gibi lanse etmesi bu konudaki cehaletlerini ortaya seriyor. vicdani retle kitlelerin sokağa inemeyeceğine dair anlamsız bir inanışları var. "bu potansiyel güç yüz binlerle, silah altında, askerde. o halde askerden uzak durmak niye? bizim yerimize başkası tetiğe bastığında haksızlık bitiyor mu?" derken, vicdani retçilerin "ben öldürmeyim de kim öldürürse öldürsün" zihniyetiyle yaşadığını zannediyor. buyursun okusun madem, var mı böyle retçiler... vicdani reddin gündeme gelmesini devletin pr çalışması olarak göstermek de ayıp. sanki vicdani retçiler ayıla bayıla akp'nin her dediğini kabul eden insanlarmış gibi. bol keseden akıl dağıtmanın yan etkileri işte.

    vicdani ret hakkının tanınmasını savunan örgütlere de verip veriştirmiş haliyle. e liberaller de vicdani ret hakkı tanınsın istiyor. o zaman yaşasın zorunlu askerlik.

    vicdani retçilere saygı duyuyorlar. dayanışma göstermek görevleri...
    vicdani retçiler için ne yapmışlar merak ediyorum.
    inan süver
    halil savda
    muhammed serdar delice
    osman murat ülke
    mehmet tarhan
    enver aydemir

    tüm bunları geçtim, ne şüpheli asker ölümlerine dair ne de disiplin koğuşu uygulamalarına dair sözleri var.

    sonucunda ortaya canların yanında askere gideceğim gibi popülist bi karikatür çıkıyor. mavi marmara sonrası savaş gemilerini israil'e süren sungur savran gibi. %99 esprisini yanlış anlayınca normal. haliyle "askerde bi sıkıntı yaşayacağını düşünmeyen" cengaver üyeleri peyda oluyor. 1 ocaktan beri 14 kişi öldü. hani kuru kuru dayanışıyorsunuz ya, hatırlatayım.

    edit: 15 oldu...
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap