7 entry daha
  • her şey ilkokul 1.sınıfta okulumuza gelen antrenörler ile başladı
    sınıfa geldiler benimle beraber 3 kızı seçtiler. bacak boyları ve kolların uzunlukları ölçüldü. bacaklar kıvrıldı, eklem yerleri zorlandı. sonra da elimize kağıt verdiler. telefonlarımızı aldılar. gittiler.
    birkaç gün sonra 19 mayıs stadyumunda buldum kendimi. gidip gitmek istemediğimi bile hatırlamıyorum açıkçası. nermin öğretmen sıcakkanlı, tatlı bir bayandı. hamileydi diye hatırlıyorum. ufaktan bir tanışma. lisansımın çıkarılması için sağlık belgeleri bilmemneler. diyorum ya çok hatırlamıyorum.
    hatırladıklarım diye özet geçeyim.

    - acı, acı ve acı. o kadar çok canım acıyordu ki. özellikle esneme hareketlerinde. kaslarımı yırtıyorlardı resmen. (ki amaç buymuş sonra öğrendim). hatırlıyorum bu acıya odaklanmamamız için ''en sevdiğin meyve ne?, hangi rengi çok seversin?'' gibi abuk sorular sorarlardı.
    - kurdele, ip, top ve çember serileri vardı. ilk olarak ip serisi ile başlanıyordu. (en azından benim öyle oldu) (burada benim ağzıma sıçan sevgili selma'ya lanetlerimi yağdırıyorum. sürekli dalga geçerdi benimle. hatta bir keresinde iple kafama vurup ''salak bu kız ya'' deyip güldüğünü çok net hatırlıyorum.) (kaltak).
    - çember ve topta, çemberin ve topun havaya attıktan sonra onun ne kadar saniyede yere düştüğünü ve o saniyeler içinde kaç hareketin sığdırılabileceğini ne siz sorun ne ben söyleyeyim. (becerdiğim için değil, beceremediğimden diyorum zaten ne siz sorun ne de ben söyleyeyim diye.)

    kısacası benim için çok da parlak geçmedi bu dönem.

    sümerbank'ın lisanslı sporcusuyken bıraktım. üstelik annemlere yalvara yalvara. gitmek istemediğimi söyledim. nermin hoca defalarca aradı bizi. devam etmeli, devam etmeli diye. ben bıraktım. istemedim.

    pişman mıyım?

    aslında hayır. devam etseydim de muhteşem bir jimnastikçi olamayacağımı bildiğimden midir nedir öyle bir rahatım yani bu konuda.

    ritmik jimnastik bence bale'nin kuzenidir. en az onun kadar disiplinli, onun kadar kuralcıdır. (bale de yaptım ama ritmik jimnastik'ten sonra yaptığım için pek de zorlanmadım...aslında belki de özel bir kurs olduğu için bizi pek zorlamıyorlardı. cicici bale de görmüş olabilirim bilemiyorum. öcücü bale gören de vardır muhtemelen konservatuarlarda)

    bu yüzden çocuğunuzun bu tarz bir eğitim almasını istiyorsanız, antrenörünü/egitmenini çok iyi seçmelisiniz. kızlara özgü bir spor olduğundan ortamda oluşacak kızceğizlerimizin bazıları son derece gaddar davranışlar sergileyebilir.(çocuktur, elbette normaldir) çocuğunuz eğer benim gibi içine kapanık, utangaç bir bebe ise ''ay yavrum açılır utangaçlığı geçer'' diye göndermeyin buralara. gönderecekseniz özel kurslara gönderin. tütü giysin bale yapsın yavrum.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap