366 entry daha
  • 2006 doğumlu bir çocuk babası olarak, resmi gazetede yayınlanan "ortaokul ve liselerde, kur’an-ı kerim ve hz. peygamberimizin hayatı, isteğe bağlı seçmeli ders olarak okutulur." kısmını geçtim, 2006 ve 2007 doğumlular için şöyle bir problem var. sevgili milli eğitim bakanımız buyurmuşar: "61-66 ay arasındaki çocuklar için velilerin izni ve bedensel gelişimine göre kayıt yaptırmama imkânı üzerinde çalışılmakta. bu konuda yönetmelikte gerekli düzenlemeleri yapıncaya kadar velilerimizin beklemelerini öneririm". sistemi daha oturtmadan siyasi çıkarlarınız üzerine çıkarıyorsunuz. bu dönem okula başlayacak çocukları düşünen yok.

    - bu çocuklar herhangi bir sınav dönemi gelince (üniversite, fen lisesi, lise sınavı vs) normal katılımın iki katı fazla öğrenci ile sınava girecekler. yani normalde hersene ortalama 300bin kişi sınava ilk deva giriyorsa 2012 yılında ilk defa okula başlayanların kuşağında bu sayı yaklaşık 600bin kişi olacak. bu da sınavı kazanma şansları yaklaşık %50 azalacak demek.

    - bu yıl normalde 2006 ocak doğumlular, hatta çocuğunun okula başlamasını psikolojik vs sebeplerle uygun bulunmayan ailelerinrin 2005 ekim doğumlu çocukları okula başlayacak. şimdi bu yıl bonusu olarak 2007 eylül doğumlu çocuklarda okula başlayabilecek. en küçüğünün 2007 eylül, en büyüğünün 2005 ekim doğumlu çaocuklardan oluşan bir sınıf düşünün. aralarında 23 ay var. bu yaşlarda bırakın 23 ayı 6-7 ay bile çok ciddi bir fark. allah öğretmenlerine sabır ve güç versin. küçük çocuklara allah kolaylık versin.

    sonuç olarak eğitim sistemimizde sürekli arada kayıp nesiller, sistem değişimine kurban gidenler olur ya son kurban da bu sefer iki nesil birden oluyor. 2006-2007 doğumlular. okuduğum üniversite öncesi eğitimde bir kere bile sistem değişimi görmemişken, mezuniyetimden sonra kaç kere değiştiğini hatırlamıyorum bile.

    bu sistemi siyasi emelleri için çıkaranlara ve bu sistemi destekleyenlere hakkımı helal etmiyorum. haklarını helal edenlere de hakkımı helal etmiyorum. allah sizi bildiği gibi yapsın.
419 entry daha
hesabın var mı? giriş yap